Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Οι Κρητικοί αγρότες ετοιμάζουν απόβαση στην Αθήνα

Έτοιμοι να δώσουν μάχη είναι οι αγρότες της Κρήτης που ετοιμάζονται για απόβαση στην Αθήνα με πιο πιθανή ημερομηνία την 12η Νοεμβρίου. Οι αγρότες είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε κατάληψη ακόμη και του Υπουργείου Οικονομικών. Όλα αυτά ενώ σύμφωνα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου, το νομοσχέδιο πρέπει να έχει κατατεθεί έως τις 15 Νοεμβρίου.

Η τελική απόφαση για απόβαση λήφθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Κρήτης και πλέον μένουν τα διαδικαστικά αλλά και θέματα οργάνωσης για την όσο πιο επιτυχή πραγματοποίηση της κινητοποίησης.

Η τελική απόφαση για τη μέρα της απόφασης εξαρτάται και από τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Π.Ν.Ο. Ο στόχος των αγροτών είναι η απόβαση να μην είναι συμβολική, αλλά  μαζική και δυναμική. Μάλιστα, οι αγρότες της Κρήτης συντονίζουν τις κινήσεις τους με τους αγρότες της Μακεδονίας, της Πελοποννήσου και άλλων περιοχών της χώρας.

Το κόστος για τη μετακίνηση των αγροτών θα είναι μικρό αφού η μετακίνηση στο κατάστρωμα θα κοστίζει 20 ευρώ ενώ για όσους επιθυμούν καμπίνα θα υπάρχει έκπτωση 50%.

Να σημειώσουμε ότι χθες οι αγροτοκτηνοτρόφοι των Χανίων έδωσαν συνέντευξη τύπου σχετικά με την κινητοποίηση της Πέμπτης όπου σημείωσαν ότι “τα αστεία τελείωσαν” σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, έχουν υπογράψει την θανατική καταδίκη των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

Τους αγρότες έχουν εξαγριώσει και οι χθεσινές δηλώσεις της Όλγα Γεροβασίλη η οποία δήλωσε ότι η κυβέρνηση  «δεν θα κάνει πίσω» στη φορολογία.

Και στη συνέχεια ανέφερε: «δεν αφανίζεται η αγροτική τάξη. Η φορολόγηση των αγροτών θα έπρεπε, ως ένα βαθμό να αντιμετωπιστεί και χωρίς μνημόνιο» σημείωσε και έδωσε το παράδειγμα του διαχωρισμού των κατά κύριο λόγο αγροτών από τους υπόλοιπους.

Αγώνας Κρήτης

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button