Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Νέα τεχνολογία θα μετατρέπει ολόκληρο το παρμπρίζ σε οθόνη

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Volvo επενδύει στην Spectralics και ετοιμάζει τεχνολογία όπου ολόκληρο το παρμπρίζ θα μετατρέπεται σε οθόνη. Το μέλλον τελικά έφτασε νωρίτερα.

Σκηνές που συνηθίζαμε να βλέπουμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, φαίνεται πως είναι έτοιμες να γίνουν πραγματικότητα. Η σουηδική Volvo έκανε γνωστή την επένδυση της, ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων, στην ισραηλινή start-up Spectraclis με στόχο να εξελιχθούν περαιτέρω οι τεχνολογίες στα νέα μοντέλα.
Δεκάδες υποσχόμενες τεχνολογίες οι οποίες είναι ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση τους, θα καταφέρουν να αλλάξουν ριζικά ότι γνωρίζαμε έως τώρα γύρω από τις οθόνες στα αυτοκίνητα.

Πιο συγκεκριμένα, το προηγμένο λογισμικό που έχει δημιουργήσει η εταιρία, μπορεί να προσφέρει μία εμπειρία όπου κάθε διάφανη επιφάνεια θα μπορεί να προβάλλει πληροφορίες. Μέσω ενός εξαιρετικά λεπτού οπτικού φιλμ το οποίο θα μπορεί να ενσωματωθεί μέσα σε παρμπρίζ και τζάμια, όλα πλέον θα μπορούν να μετατραπούν σε μία οθόνη, αλλάζοντας τα έως τώρα δεδομένα.Άλλες πιθανές χρήσης αυτής της τεχνολογίας περιλαμβάνουν προηγμένα φίλτρα για διάφορες εφαρμογές, συστήματα ανίχνευσης για την καμπίνα, αντιθαμβωτικές κάμερες αλλά και ψηφιακές ολογραφικές προβολές.

Ποια είναι η Spectralics
«Η Spectralics είναι μια συναρπαστική εταιρεία με τεχνολογία που υπόσχεται πραγματικά πολλά», δήλωσε ο Henrik Green, Chief Product Officer της Volvo Cars. «Υποστηρίζοντας την ανάπτυξή τους, μπορούμε να προωθήσουμε τις δυνατότητες που θα μπορούσαν να έχουν τα προϊόντα τους στα μελλοντικά αυτοκίνητα της Volvo».

zougla.gr(Επόμενο) »Διαβάστε Περισσότερα

 • ο Γιάννης Στεφανής, σας ενημερώνει διεξοδικά, για ό,τι συμβαίνει, από τη συχνότητα του Super FM 104.1 στα Fm.
 • Προκαλούν τα κινητά τηλέφωνα καρκίνο; – Τι δείχνει νέα μελέτη
 • Εξήντα είδη νέων εντόμων «μετανάστευσαν» στην Ελλάδα μέσα σε 20 χρόνια
 • Ηλεκτροσόκ με τις τιμές του ρεύματος…
 • ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.
 • Αρχαίος Δίολκος: Προχωρά η αποκατάσταση και η διαμόρφωσή του σε οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο
 • Σπουδαία ανακάλυψη στην Κίνα: Βρέθηκε απολιθωμένος ανθός λουλουδιών 130 εκατ. ετών
 • Τα άλογα της Αρχαίας Αθήνας σε μία μοναδική έκθεση
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *