Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Μια εντυπωσιακή ξενάγηση στο Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας! (βίντεο)

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εμπειρία αποτελεί η περιήγηση στο Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας, όπου θα συναντήσει κανείς μια πλούσια συλλογή εκθεμάτων. Το Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας υπάγεται στην 123η Σμηναρχία Τεχνικής Εκπαίδευσης και βρίσκεται στην αεροπορική βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Κύρια αποστολή του Μουσείου είναι η συγκέντρωση, διαφύλαξη και η έκθεση των κειμηλίων της Αεροπορίας, η μελέτη και η τεκμηρίωση της Ιστορίας, η προβολή των ιερών αγώνων και της Αεροπορικής Ιδέας ανά τους αιώνες.

Ανάμεσα στα εκθέματα υπάρχουν αεροπλάνα που πήραν μέρος στον πόλεμο κατά των Ιταλών και των Γερμανών ενώ εντυπωσιακά είναι τα κουφάρια αεροσκαφών που ανελκύθηκαν από τα νερά του Αιγαίου.

Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί σε αεροσκάφη από την δεκαετία του 1930 μέχρι και τα σημερινά που μέχρι πριν λίγους μήνες πετούσαν όπως αυτό το RF 4 Phantom, ενώ τελικός στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας πόλος έλξης για μεγάλο αριθμό επισκεπτών οι οποίοι μάλιστα θα μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητές του Μουσείου, όπως συνηθίζεται σε αντίστοιχα σύγχρονα μουσεία του εξωτερικού.

Ακόμη, ενθαρρύνει την επίσκεψη στους χώρους του, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά η οποία μπορεί να έρθει σε μια συναρπαστική πρώτη επαφή με τον χώρο της αεροπορικής τεχνολογίας.

pronews.gr

Δείτε βίντεο από το Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας με τα εντυπωσιακά εκθέματα:

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button