Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΕΞΩΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΗΡΑΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ!

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος
Αν και ηλιοφάνεια, επικρατούσε τσουχτερό κρύο το πρωί της Πέμπτης, ανήμερα του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Νικολάου. Παρόλα αυτά δεν εμπόδισε τους ευλαβείς προσκυνητές να είναι παρόντες στο ομώνυμο εξωκλήσι του Ηραίου Περαχώρας, για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Το εξωκλήσι, σκαρφαλωμένο στον βράχο, που το φιλοξενεί χρόνια τώρα, ενώνοντας ουρανό και θάλασσα, τον Θεό με τον άνθρωπο και χαρίζοντας γαλήνη και ψυχική χαλάρωση σε όλους, τους υποδέχτηκε καθαρισμένο, επισκευασμένο και φρεσκοβαμμένο -στα χρώματα του ουρανού και της θάλασσας- με φροντίδα κάποιων συγχωριανών μας.

 

Ο εορτασμός άρχισε με τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, μετ΄ αρτοκλασίας. Μετά το πέρας αυτής, οι προσκυνητές απόλαυσαν, στον καθιερωμένο πλέον χώρο, στους πρόποδες του λόφου, το παραδοσιακό έδεσμα ”Μπουλουγούρι”, που παρασκευάστηκε με μέριμνα της Ένωσης Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας, θαλασσινά, γλυκά και τοπικό κρασί.

#
Χαρακτηριστικό γνώρισμα και φέτος, που προκάλεσε ιδιαίτερα θετικά σχόλια, η παρουσία των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, καθώς και του Γυμνασίου Περαχώρας.
Μάλιστα ένας μεγάλος αριθμός μαθητών προσήλθε στη Θεία Κοινωνία.
Παρόντες ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Πετρίτσης, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Αλκ. Γκιώνης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Τάσος Σακελλαρίου, και Σωτήρης Πέρρας, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Δόσχορης, Θανάσης Γεωργίου και Παναγιώτης Πέτρου.

Και του χρόνου!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

karapanagos.blogspot.com
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button