Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Κορινθία: Μαίνεται η φωτιά στις Κεχριές – Αναφορές για 10 σπίτια καμένα! Στις φλόγες πυροσβεστικό όχημα

Συνεχίζεται η “κόλαση” στις Κεχριές. Εκκενώθηκαν 6 οικισμοί ενώ υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια. Πολύ μεγάλη η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Συνεχίζεται η δύσκολη μάχη με τη φωτιά στις Κεχριές στην Κορινθία, η οποία ήδη έχει κατακάψει μεγάλο μέρος της περιοχής.

Εξαιτίας της φωτιάς εκκενώθηκε και ο οικισμός Άγιος Ιωάννης. Αυτός είναι ο έκτος οικισμός που εκκενώνεται στην Κορινθία.

Οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες και Αλαμάνο έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία αλλά και δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή, ενώ εκκενώθηκαν και τα Αθίκια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή επιχειρούν 236 πυροσβέστες, 54 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων 6 ελικόπτερα και 4 αεροπλάνα.

“Έχουν καεί 10 σπίτια”

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Αθίκια έχουν καεί περίπου 10 σπίτια! Χτες είχε γίνει γνωστό ότι κάηκε ολοσχερώς κάηκε σπίτι στο Αλαμάνο. Μάλιστα όπως ανέφερε στο MEGA η φωτιά τώρα βρίσκεται στα 100 μέτρα από το χωριό.

Η μάχη των επίγειων δυνάμεων ήταν ονύχτια και δύσκολη  ενώ σημαντική είναι και η συμβολή των Αστυνομικών της Κορινθίας.

Αισιόδοξος για σήμερα ο Δήμαρχος Κορινθίας

«Η νύχτα που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη, αφού οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με τους χειριστές των μηχανημάτων έργου, έδωσαν μεγάλη μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές», δήλωσε ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος στο ΑΠΕ.

Όπως εξήγησε, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι ομάδες των πεζοπόρων τμημάτων επιχειρούσαν συνεχώς για να περιορίσουν το μέτωπο προς τον ‘Αγιο Ιωάννη και να προστατεύσουν τα σπίτια στην κοινότητα Αλαμάνο». Παράλληλα, συνέχισε ο κ. Νανόπουλος, «οι χειριστές των μηχανημάτων έργου εργάζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες».

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κορινθίων, «με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, το έργο των οποίων βοηθούν οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν ακόμα στην περιοχή», για να επισημάνει ότι «σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να ενισχυθούν οι άνεμοι». Όσον αφορά στους κατοίκους που έχουν απομακρυνθεί προληπτικά από τα σπίτια τους, σημείωσε ότι «φιλοξενούνται σε συγγενικά σπίτια, σε ξενοδοχεία και δημοτικούς χώρους».

Σχετικά με τα αίτια της φωτιάς, ο κ. Νανόπουλος είπε: «Κάτοικοι έχουν καταγγείλει σε εμένα πως υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις εμπρησμού και δεν αποκλείω το γεγονός, οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο στρατόπεδο της περιοχής να έχουν καταγράψει στοιχεία, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα στο πλαίσιο των ερευνών».

Κάηκε πυροσβεστικό όχημα

Από τις φλόγες δε γλύτωσε ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες. Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης νομού Κορινθίας Αναστάσιος Γκιόλης, πυροσβέστες υπέστησαν μικρά εγκαύματα, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι ανησυχητικό.

newsit.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button