Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Κίνα: Εκεί που τα ζώα κυκλοφορούν ελεύθερα και οι επισκέπτες μπαίνουν σε κλουβιά

Επισκέπτες και ζώα έχουν ανταλλάξει θέσεις σε ζωολογικό κήπο της Κίνας, όπου οι τουρίστες πληρώνουν για να κλειστούν μέσα σε κλουβιά και λεωφορεία και να βρεθούν δίπλα σε μεγάλα αιλουροειδή και αρκούδες.

Ο ζωολογικός κήπος Lehe Ledu Wildlife Zoo στην πόλη Chongqing δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να βρεθούν τόσο κοντά σε ορισμένα από τα θεωρούμενα ως αγριότερα ζώα του κόσμου, ώστε μπορούν ακόμα και να τα ταΐσουν.

Κομμάτια φρέσκου κρέατος τοποθετούνται στο εξωτερικό μέρος οχημάτων που περνούν μέσα από τον ζωολογικό κήπο, προσελκύοντας τους θηρευτές και προσφέροντας στους «επιβάτες» την ευκαιρία να τους δουν να γευματίζουν- χωρίς να κινδυνεύουν να γίνουν οι ίδιοι το γεύμα τους.

Το εν λόγω πάρκο είναι ένα από τα λίγα σε όλο τον κόσμο που διαθέτει όχημα- κλουβί ώστε οι επισκέπτες να βρίσκονται δίπλα σε μεγάλα αιλουροειδή και αρκούδες χωρίς να κινδυνεύουν, σε συνθήκες ελευθερίας.

Μέσα από το κλουβί οι επισκέπτες μπορούν να δώσουν φαγητό σε λιοντάρια και τίγρεις μέσα από ένα μικρό άνοιγμα και να δουν τα εντυπωσιακά ζώα να πηδούν πάνω στο όχημα για να τραφούν.

Συχνά χρησιμοποιούνται και… ζωντανά κοτόπουλα σαν δόλωμα προκειμένου να προσελκύσουν τα ζώα του κήπου, που μέχρι στιγμής είναι λιοντάρια, τίγρεις της Βεγγάλης και υποείδη τους, λευκές τίγρεις και αρκούδες.

«Θέλαμε να δώσουμε στους επισκέπτες την ευκαιρία να ζήσουν μια ‘επίθεση’ από μεγάλα αιλουροειδή χωρίς βέβαια τους κινδύνους», λέει η εκπρόσωπος του κήπου Chan Liang. «Προειδοποιούμε τους τουρίστες να μην βγάζουν τα χέρια ή τα δάχτυλά τους ούτε για μια στιγμή έξω από το κλουβί γιατί δεν ξέρουμε αν μια πεινασμένη τίγρης θα καταλάβει τη διαφορά».

Με το άνοιγμά του, το 2015, τα εισιτήρια για είσοδο στον ζωολογικό κήπο εξαντλήθηκαν για τρεις μήνες.

parkozwo7

parkozwo6

parkozwo5

parkozwo4

parkozwo3

pronews.gr


Διαβάστε Περισσότερα

 • Το ευρωπαϊκό GPS μεγαλώνει
 • Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΕΞΩΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΗΡΑΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ!
 • Flyover δρόμος στη Θεσσαλονίκη: Μέσα στο 2022 ξεκινά το μεγάλο έργο
 • Αυτό είναι το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο τούνελ αυτοκινήτων στον κόσμο – Πότε θα είναι έτοιμο;
 • Χειριστείτε το Volvo σας με ένα άγγιγμα στο smartphone σας
 • Τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται με χάρτινα και όχι ψηφιακά παραμύθια
 • Αγιορείτικο σαρακοστιανό παστίτσιο με μπεσαμέλ έκπληξη!
 • Περιβάλλον – Φθίνει η «χορωδία» της φύσης
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *