Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Η τέλεια συνταγή για την απόλυτη αγιορείτικη σούπα!

Μια ζεστή μανιταρόσουπα είναι ιδανικό πλήρες γεύμα, ειδικά τις μέρες που το θερμόμετρο παίρνει την κατιούσα! Δοκιμάστε την στην αγιορείτικη εκδοχή της και θα εκπλαγείτε ευχάριστα!

Η αγιορείτικη μανιταρόσουπα είναι ένα πιάτο πανεύκολο, εξαιρετικά θρεπτικό και συγχρόνως απίστευτα νόστιμο και φίνο, γεμάτο αρώματα και γήινες γεύσεις.

Για την αγιορείτικη μανιταρόσουπα θα χρειαστούμε:

600γρ. φρέσκα μανιτάρια ή 1 κονσέρβα μεγάλη

1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
1 μαρούλι μέτριο, ψιλοκομμέμο
Λίγο σπανάκι ωμό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Χυμό 2 λεμονιών
4 φλυτζάνια νερό
4 κουταλιές ταχίνι
1 φλυτζάνι λάδι
Αλάτι

Επί το έργον:

Τεμαχίζουμε τα μανιτάρια στα δύο αν είναι μεγάλα, τα πλένουμε ή τα στραγγίζουμε από το χυμό τους, αν χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα. Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με το λάδι  όπου τα σοτάρουμε πολύ καλά, για να βγάλουν όλο το νερό τους. Κατόπιν προσθέτουμε αν επιθυμούμε, λίγο σπανάκι και μαρούλι, τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε  το νερό, ανάλογο αλάτι και τ’ αφήνουμε να βράσουν.
Λίγο πριν βράσουν τελείως, προσθέτουμε και τον άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά. Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει καλά και σ ‘ ένα μπολ έχουμε το ταχίνι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το χυμό των λεμονιών και το χτυπάμε στο χέρι ή τοποθετούμε το μείγμα στο μπλέντερ.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας και λίγο από το ζωμό της σούπας. Όταν ασπρίσει το ταχίνι, το ρίχνουμε στο περιεχόμενο της κατσαρόλας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Αν θέλουμε να ξαναζεστάνουμε τη σούπα, θα ανάψουμε πολύ χαμηλή φωτιά, γιατί το ταχίνι κόβει.
Ας σημειωθεί ότι το ταχίνι μπορεί να αντικατασταθεί με ένα αυγό.

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button