Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Η καλύτερη συμβουλή ζωής που μπορεί να δώσει ένας πατέρας στον γιο του.

“Γιε μου, σε παρακαλώ, μην εμπλακείς με απρόσεκτους ανθρώπους που δεν έχουν στόχους στην ζωή τους. Υπάρχει ένα όριο στο πόσο η ανεμελιά μπορεί να φέρει στην ζωή σου ευτυχία και ικανοποίηση.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν σε κάνουν πιο δυνατό. Αντίθετα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σε οδηγήσουν σε λανθασμένες αποφάσεις και καταστροφικές σχέσεις, που θα μετανιώνεις για το υπόλοιπο της ζωής σου. Αυτό δεν θα σε κάνει ούτε πιο σοφό, ούτε πιο ώριμο. Να είσαι επιλεκτικός.

Πρέπει να σέβεσαι τους ανθρώπους και να είσαι ειλικρινής μαζί τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει, ότι πρέπει να τους γεμίζεις με φιλοφρονήσεις. Να θυμάσαι, ότι στόχος σου πρέπει πάντα να είναι να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και αυτό περιλαμβάνει το να μην επιτρέπεις ποτέ στον εαυτό σου να προσβάλλει σκόπιμα τους άλλους ανθρώπους και ειδικά, όταν αντιμετωπίζουν μια ατυχία.

Να είσαι υπεύθυνος. Να έχεις την ευθύνη του εαυτού σου και όλων των προσωπικών και επαγγελματικών σου επιλογών και πράξεων. Κάθε βήμα που κάνεις πρέπει να είναι υπό τον έλεγχο σου, για το καλό το δικό σου και των αγαπημένων σου. Μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να είναι ανεύθυνος.

Σίγουρα θα κάνεις λάθη, αλλά πρέπει να μαθαίνεις από αυτό για να μπορέσεις να προοδεύσεις. Μην σπαταλάς τον χρόνο σου, νιώθοντας οίκτο για τον εαυτό σου. Βοήθα τους άλλους. Μην σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου και η ζωή θα στο ανταποδώσει: το εγγενές καλό που υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο θα γυρίσει πίσω σε εσένα, αυτό μπορώ να στο υποσχεθώ!

Άσε την ζωή σου να πορευτεί με βάση την καρδιά και την ψυχή σου, γαλούχησε τα και επέτρεψέ τους να αναπτυχθούν όσο περισσότερο μπορούν. Να είσαι αποφασιστικός και να μην φοβάσαι τίποτα.

Αναπόφευκτα θα βιώσεις τον φόβο, αλλά πρέπει να βρεις την δύναμη και την αποφασιστικότητα να τα ξεπεράσεις. Υιοθέτησε μια ξεκάθαρη και λογική οπτική για όλα τα πράγματα και άσε τις σκέψεις σου να διαμορφώνονται από τις εκάστοτε περιστάσεις και όχι από τις προκαταλήψεις.

Πίστεψέ με, ο άνθρωπος που θα σε αγαπήσει αληθινά θα σε καταλαβαίνει απόλυτα, καθότι ουσιαστικά θα είστε ίδιοι. Θα είναι δυνατοί και σοφοί. Μπορεί να μπερδευτούν κάποια στιγμή, αλλά πάντα θα προχωράνε με βάση την δική τους αλήθεια. Οπότε, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν η ψυχή τους έχει μερικά σημάδια ή αν κάνουν και αυτοί λάθη.

Θα ξέρεις, ότι έχεις βρει τον κατάλληλο σύντροφο, διότι θα έχεις πάρει τον χρόνο να αναλογιστείς την επιλογή του συντρόφου σου: μια επιλογή που θα διαρκέσει για όλη σου την ζωή. Θα είναι έξυπνοι και αυθεντικοί.

Δεν θα σε προδώσει ποτέ. Θα τον αναγνωρίσεις από την λάμψη των ματιών του. Μην φοβάσαι να ακολουθείς την καρδιά σου, γιατί ξέρει ακριβώς τι θέλει και τι την κάνει ευτυχισμένη. Πίστεψέ με, γιε μου, και αυτοί θα ψάχνουν για σένα. Θα αναγνωρίσετε ο ένας το βλέμμα του άλλου, σαν να γνωρίζεστε για χρόνια.”

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button