Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Η δραματική ιστορία της Πατρινής γιαγιάς που έψαχνε φαγητό στα σκουπίδια

Η κόρη της άρπαζε τη σύνταξή της και την άφηνε νηστική
Αίσθηση προκαλεί η δραματική ιστορία μιας ηλικιωμένης γυναίκας από την Πάτρα, η οποία αποκαλύφθηκε με το θάνατό της πριν από λίγες ημέρες.

Η 86χρονη άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στο σπίτι της, στο οποίο έμενε μόνη και εγκαταλελειμμένη σε άθλια κατάσταση τα τελευταία χρόνια.

Η άτυχη γιαγιά έψαχνε στα σκουπίδια προκειμένου να βρει κάτι να φάει ενώ για αρκετό καιρό, τρεφόταν με ό,τι της μαγείρευαν οι γείτονες που μένουν στο τετράγωνο των προσφυγικών σπιτιών γύρω από την οικία της.

Όμως αυτό δεν μπορούσε να είναι αρκετό ώστε η ηλικιωμένη γυναίκα να κρατηθεί όρθια, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και τα οποία έχρηζαν πιο ειδικής φροντίδας.

Ωστόσο, η ψυχολογική της κατάσταση ήταν ακόμη πιο άσχημη καθώς τα παιδιά της όχι μόνο την είχαν εγκαταλείψει αλλά η ίδια της η κόρη της έπαιρνε τη σύνταξη και την άφηνε νηστική!

Όταν, μάλιστα, η 86χρονη έφυγε από τη ζωή, στην περιοχή των Προσφυγικών απειλήθηκε σύρραξη…

Γείτονες στράφηκαν εναντίον των δύο παιδιών της και κυρίως κατά της κόρης της, κατηγορώντας την ότι είχε εγκαταλείψει τη μητέρα της στο έλεος θεού και ανθρώπων, με αποτέλεσμα να μην σιτίζεται και εν τέλει να καταπέσει και να καταλήξει στον θάνατο.

Εξαγριωμένοι περίοικοι επιτέθηκαν φραστικά στην 40χρονη την οποία κατηγόρησαν ότι εμφανιζόταν στο πατρικό της μια φορά το μήνα, μόνο όταν η μητέρα της λάμβανε τη σύνταξή της. Την οποία παρακρατούσε σχεδόν ολόκληρη, υποτίθεται για να φροντίζει για τη σίτιση της μητέρας της και όσα άλλα ήταν απαραίτητα.

Όμως οι γείτονες δεν ξαναέβλεπαν την κόρη, παρά μόνο στην επόμενη καταβολή, τον επόμενο μήνα. Μάλιστα, οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για ένα πραγματικό δράμα με την ηλικιωμένη η οποία είχε αναγκαστεί να ψάχνει για φαγητό ακόμα και στους κάδους απορριμμάτων της γειτονιάς.

Και αυτό αποτέλεσε την αφορμή ώστε οι γείτονες, όπως λένε, να πληροφορηθούν από την ίδια τη γιαγιά την κατάσταση που επικρατούσε και τη συμπεριφορά της κόρης της που την εγκατέλειπε μόνη και άφραγκη, χωρίς ούτε τα απαιτούμενα τρόφιμα και φάρμακα…


Διαβάστε Περισσότερα

 • ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΓΙΩΡΓΟ ΓΛΥΚΟΦΡΥΔΗ!
 • Έρευνα: Τα καρκινικά κύτταρα διασπείρονται κατά τον βραδινό ύπνο
 • «Ουράνιες φωλιές» για τους επιβάτες των οικονομικών θέσεων στα αεροσκάφη
 • Άνθρωποι και χταπόδια έχουν κοινά (γνωστικά) γονίδια
 • Κωνσταντίνος Βολανάκης
 • Καναδάς: Ανακαλύφθηκε μωρό μαμούθ ηλικίας 30.000 ετών
 • Τέλος Σεπτεμβρίου θα εμφανισθεί ο ρομποτικός άνθρωπος του Ελον Μασκ (βίντεο)
 • Τα αγιορείτικα γεμιστά του μοναχού Νικήτα
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *