Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Εφαρμογή υπόσχεται να σε φέρει πιο κοντά στη… φύση

Οξύμωρο: οι χρήστες της ρωσικής εφαρμογής Yügen App καλούνται να επιτελέσουν ψηφιακές δραστηριότητες, σε μια προσπάθεια να έλθουν πιο κοντά στον κόσμο της φύσης. Την εφαρμογή εγκαινίασε ο Ρώσος επιμελητής Alexander Burenkov για την Μπιενάλε Ντιζάιν του Πόρτο, τον φετινό Ιούνιο, και πλέον είναι σε πλήρη άνθηση.

Σε κάθε μία από τις καθημερινές δραστηριότητες οδηγεί ένας από τους 33 καλλιτέχνες που συμμετέχουν· πολλοί από αυτούς εμπνέονται από έργα τέχνης με βάση τη διδαχή, τα οποία ήταν δημοφιλή τη δεκαετία του 1960.

Στο «Animal Internet» της Πολωνής γλύπτριας Agnieszka Kurant, παραδείγματος χάρη, οι χρήστες παρακολουθούν webstreams με πραγματικά αλλά και δημιουργημένα με τεχνητή νοημοσύνη ζώα ώστε να στοχαστούν πάνω στον ρόλο που παίζουν στο Διαδίκτυο τα ζώα, στο πώς συχνά βλέπουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα κατοικίδια ως αφηρημένες έννοιες και όχι ως αυτόνομα όντα. Στις μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις του, ο Έλληνας ζωγράφος Angelo Plessas εξερευνά την πνευματικότητα και την τεχνολογία. Όλοι οι δημιουργοί, κάθε εβδομάδα, συναντούν τον Burenkov σε Instagram Live συζήτηση σχετικά με το νόημα και τον στόχο της δραστηριότητας στην οποία καθοδηγούν τους χρήστες.

«Η σχέση μας με τη φύση είναι διαλυμένη. Οι σχέσεις μπορούν όμως να αλλάξουν» σημειώνεται στο μανιφέστο της εφαρμογής. «Η Yügen App προτείνει αλλιώτικους τρόπους σκέψης και συναίσθησης, διαφορετικές διαρρυθμίσεις πλανητικής συνύπαρξης, μας προσκαλεί να σφυρηλατήσουμε στενές φιλίες με μη ανθρώπινα όντα, και μας υποχρεώνει να στοχαστούμε πάνω στη φύση που διατρέχει κίνδυνο και τη σχέση μας μαζί της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ« (Προηγούμενο)Διαβάστε Περισσότερα

 • Το ευρωπαϊκό GPS μεγαλώνει
 • Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΕΞΩΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΗΡΑΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ!
 • Flyover δρόμος στη Θεσσαλονίκη: Μέσα στο 2022 ξεκινά το μεγάλο έργο
 • Αυτό είναι το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο τούνελ αυτοκινήτων στον κόσμο – Πότε θα είναι έτοιμο;
 • Χειριστείτε το Volvo σας με ένα άγγιγμα στο smartphone σας
 • Τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται με χάρτινα και όχι ψηφιακά παραμύθια
 • Αγιορείτικο σαρακοστιανό παστίτσιο με μπεσαμέλ έκπληξη!
 • Περιβάλλον – Φθίνει η «χορωδία» της φύσης
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *