Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο βιβλίο στον κόσμο!

Tο μεγαλύτερο βιβλίο ολόκληρου του κόσμου βρίσκεται στην Παγόδα Κουδοδάου στη Μιανμάρ. Πρόκειται για μία επιβλητική κατασκευή η οποία ολοκληρώθηκε το 1868.

Η Παγόδα, που έχει ύψος 57 μέτρων και είναι ολόκληρη επιχρυσωμένη, βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου Μανταλάι (Mandalay) και χτίστηκε κατά τη βασιλεία του Μίντωνα. Η κατασκευή αποτελείται από 730 στούπες – χώροι που φυλάσσονται βουδιστικά κειμήλια – και σε αυτές βρίσκεται ολόκληρη η διδασκαλία του Βούδα.

Το σύμπλεγμα αυτών των μικρών ναών, όπως κανείς θα μπορούσε να περιγράψει, περιλαμβάνει μια μαρμάρινη πλάκα, με τμήμα της διδασκαλίας του Βούδα. Το «Kuthodaw», όπως ονομάζεται, ξεκίνησε να «γράφεται» από εκατοντάδες μοναχούς το 1860, όχι σε χαρτί αλλά σε μάρμαρο. Έχει 1.640 σελίδες με 100 γραμμές η καθεμία, ενώ το ύψος του φτάνει τα 1,52 μέτρα.

Το βιβλίο ήταν αρχικά γραμμένο με χρυσά γράμματα, όμως ύστερα προστέθηκε μαύρο μελάνι έτσι ώστε να μπορούν να το διαβάσουν οι επισκέπτες πιο εύκολα και να μη φθαρούν τα γράμματα με το πέρασμα των χρόνων.

Tο μεγαλύτερο βιβλίο στον κόσμο αποτελεί ιστορική και πολιτιστική παρακαταθήκη των επερχόμενων γενεών, ενώ προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες από όλον τον κόσμο.

newsit.gr

Δείτε στο βίντεο εντυπωσιακές εικόνες από το εσωτερικό της Παγόδα και το βιβλίο:

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button