Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Για κακούργημα μεγαλοκαναλάρχης

Ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη για τέσσερις δικαστές – Ξηλώνεται το παραδικαστικό που είχε στήσει το σύστημα Σαμαρά

Για κακουργηματική απάτη παραπέμπεται από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές γνωστός καναλάρχης ο οποίος είχε ισχυρούς δεσμούς με το παρακρατικό και παραδικαστικό σύστημα που είχε στήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Έγινε επίσης γνωστό ότι για την ίδια υπόθεση διατάχθηκε η άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον τεσσάρων δικαστών.

Οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές και σύμφωνα με καλά πληροφορημένη δικαστική πηγή, αρχίζει το ξήλωμα του νέου παραδικαστικού κυκλώματος που είχε στήσει το σύστημα Σαμαρά για να θέτει σε καθεστώς δικαστικής ομηρίας εκδότες, επιχειρηματίες και διάφορα άλλα… ενοχλητικά πρόσωπα.

Ο παρακρατικός και παραδικαστικός μηχανισμός έφτασε μάλιστα σε σημείο να εκτελεί εκβιαστικά συμβόλαια στήνοντας στην κυριολεξία κατηγορητήρια σε πρόσωπα τα οποία είχαν στοχοποιηθεί, χειραγωγώντας δικαστικές αποφάσεις. Με τη βοήθεια των σκοτεινών μηχανισμών της Κατεχάκη και την τεχνογνωσία ορισμένων επίορκων δικαστών που συμμετείχαν σε παραδικαστικό κύκλωμα έθεταν σε κατάσταση δικαστικής ομηρίας κορυφαίους επιχειρηματίες.

Ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού που διώκεται για κακουργηματική απάτη είχε άμεση εμπλοκή στο βρόμικο κύκλωμα ενώ χρησιμοποιούσε απροκάλυπτα τη συχνότητα προκειμένου να στηρίζει επικοινωνιακά διάφορες υποθέσεις που έστηνε το παραδικαστικό κύκλωμα. Με εκβιαστικές πρακτικές παρουσίαζε αποσπασματικά απόρρητες δικογραφίες τις οποίες του πάσαραν κάποιοι επίορκοι δικαστές ενώ παράλληλα μέσω συνεργάτη του οργάνωνε και τσάι πάρτι σε διαμέρισμα κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έπαιρναν μέρος διάφοροι παράγοντες από το χώρο της Δικαιοσύνης.

Η έρευνα που έχει ξεκινήσει αναμένεται να βγάλει στο φως συγκλονιστικά στοιχεία και να φωτίσει πολλές σκοτεινές δικαστικές υποθέσεις. Εκτός από τους επίορκους δικαστές και το γνωστό καναλάρχη, στην υπόθεση εμπλέκονται άμεσα ένας πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, ένας πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας και μια επώνυμη δημοσιογράφος.

Μάλιστα, ο ρόλος του καναλάρχη και της δημοσιογράφου είναι κεντρικός, αφού εμφανίζονταν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο σε νευραλγικές αποφάσεις που λαμβάνονταν στο χώρο της Δικαιοσύνης, σε συνεργασία πάντα με τα υπόγεια του Μαξίμου, επί Σαμαρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα απομεινάρια του παραδικαστικού επιχείρησαν για μια ακόμα φορά να συγκαλύψουν την κακουργηματική απάτη του γνωστού καναλάρχη, αλλά οι επίορκοι δικαστές αυτή τη φορά πιάστηκαν στα πράσα, αφού ήταν στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης Τσίπρα να ξεβρομίσει ο πολύπαθος χώρος της Δικαιοσύνης μαζί με τα κυκλώματα που έχουν στηθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Πάντως ο καναλάρχης που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος εμπλέκεται και σε άλλες σκοτεινές υποθέσεις, οι οποίες βρίσκονται σε φάση διερεύνησης.

Λειτουργώντας πάντα με εκβιαστικές πρακτικές και χρησιμοποιώντας απροκάλυπτα το κανάλι και τις διαπλεκόμενες σχέσεις που είχε με ορισμένους δικαστές και τους παρακρατικούς μηχανισμούς της ΕΥΠ, εκβίαζε κατά σύστημα τραπεζίτες για να εξασφαλίζει θαλασσοδάνεια για τις χρεοκοπημένες επιχειρήσεις του.

Τώρα βρίσκεται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης και των ελεγκτικών μηχανισμών και πολύ σύντομα θα αρχίσει τις παρελάσεις από το Εφετείο Κακουργημάτων.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button