Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Βοήθεια-”μαμούθ” έστειλε η Ρωσία στην Ιταλία: Έπιασαν δουλειά οι γιατροί – Ενισχύσεις & από την Κούβα

ΟCovid-19 έχει γονατίσει την Ιταλία και έτσι η Μόσχα αποφάσισε να στείλει ενισχύσεις. Γιατροί, επιδημιολόγοι και φάρμακα έφθασαν στο Μιλάνο.

Βοήθεια και από την Κούβα 

Από την πλευρά της η Κούβα, απέστειλε στην Ιταλία ομάδα 52 γιατρών και νοσηλευτών, ορισμένοι από τους οποίους διαθέτουν εμπειρία από την καταπολέμηση της επιδημίας Έμπολα στην Αφρική, για να βοηθήσουν την χώρα αυτή που πλήττεται βαρύτατα από την επιδημία Covid-19 στην καταπολέμησή της.

Προορισμός της ομάδας αυτής, η οποία έφτασε χθες Σάββατο στην Ιταλία, είναι η περιοχή της Λομβαρδίας, η οποία είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο από την επιδημία του νέου κορονοϊού στην ευρωπαϊκή χώρα. Σε έναν μήνα τουλάχιστον 4.825 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό στην Ιταλία.

Η ομάδα που απέστειλε η Κούβα αποτελείται από 36 γιατρούς, 15 νοσηλευτές και έναν υπεύθυνο και “προτίθεται να εργαστεί αδιάκοπα για την θεραπεία και την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19 σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της υγείας” στην Ιταλία, δήλωσε ο επικεφαλής της Κάρλος Ρικάρντο Πέρες. 

Κορωνοϊός: Το πείραμα της Μασσαλίας και όλα τα νέα φάρμακα που δοκιμάζονται στον κόσμο

Τριάντα από τα μέλη της ομάδας αυτής είχαν αγωνιστεί κατά της επιδημίας του Έμπολα στην δυτική Αφρική το 2014 κατόπιν αιτήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), πρόσθεσε ο επικεφαλής της ομάδας σε τελετή που έγινε προτού αυτή αναχωρήσει από την Αβάνα για την Ιταλία.

Η εξαγωγή ιατρικών υπηρεσιών, η οποία απέφερε το 2018 έσοδα άνω των 6,3 δισεκ. δολαρίων (περίπου 5,8 δισεκ. ευρώ), επιπλέον του τουρισμού, αποτελεί έναν από τους κύριους μοχλούς της κουβανικής οικονομίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

RT

@RT_com

Russian aid lands in Italy. https://on.rt.com/adas 

First Russian military planes with medics & supplies land in coronavirus-hit Italy — RT Russia News

The first two Ilyushin Il-76 military transport planes carrying medical supplies and experts to help Italy battle the devastating Covid-19 outbreak have landed at the Italian air force base Praktik…

rt.com

tim anderson@timand2037

doctors on their way to , the country currently worst hit by the . A tremendous tradition of humanist internationalism led by Fidel.

View image on Twitter

Terrence Daniels (Captain Planet)@Terrence_STR

Doctors ?? arrive in ?? to help battle in one of the worst outbreaks in Europe so far. They received a standing ovation as they walked through the airport.

? HEROES ? HEROES ?

Embedded video

ISCResearch@ISCResearch

is ready to send specialists (they fought Ebola and Swine Flu) and medical equipment to after it received the request for help against the outbreak.

Embedded video

ISCResearch@ISCResearch

: plans to send 7 cargo planes and military medical teams to .

Among the equipment that could be sent, these disinfection trucks (TMS-65U) which are used to decontaminate the streets.

Embedded video

See ISCResearch’s other Tweets

Александр Коц

@sashakots

«Из России с любовью». С такими наклейками на бортах наша военная техника вылетает в Италию. Фото Минобороны.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Александр Коц

@sashakots

❗️Россия направляет в Италию ведущих специалистов с опытом ликвидации вспышек африканской чумы свиней, сибирской язвы, разработки вакцины против Эболы и чумы – Минобороны РФ

Embedded video

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button