Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Αυτό είναι το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο τούνελ αυτοκινήτων στον κόσμο – Πότε θα είναι έτοιμο;

Το μεγαλύτερο έργο υποδομής του κόσμου είναι ένα ευρωπαϊκό τούνελ που αναμένεται να είναι έτοιμο το 2029.

Οι εργασίες κατασκευής του μεγαλύτερης οδικής και σιδηροδρομικής σήραγγας στον κόσμο έχουν ξεκινήσει. Αναφερόμαστε στο τούνελ με την ονομασία Fehmarn Belt Fixed Link που θα συνδέει το νησί Lolland της Δανίας, με το νησί Fehmarn της Γερμανίας. Στόχος της νέας αυτής σήραγγας αυτοκινήτων και τρένων είναι η μείωση του σιδηροδρομικού δρομολογίου κατά δύο ώρες, και φυσικά η ενίσχυση και βελτίωση της οδικής σύνδεσης των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, τα οχήματα θα χρειάζονται 10 λεπτά για να περάσουν από την σήραγγα μήκους 18 χλμ., και τα τρένα 7 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες τρένου από την Κοπεγχάγη προς το Αμβούργο θα χρειαστούν μόλις τρεις ώρες, αντί για πέντε, για τον συνολικό χρόνο ταξιδιού. Η βυθισμένη σήραγγα θα έχει δύο ρεύματα για αυτοκίνητα και δύο για τρένα, και ένα για τα τμήματα συντήρησης ή εκτάκτου ανάγκης.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Δανία είχε εξετάσει την κατασκευή μιας γέφυρας για την σύνδεσή της με την Γερμανία, αλλά τελικά κέρδισε η ιδέα της σήραγγας. Η σήραγγα δεν θα μειώνει μόνο το χρόνο ταξιδιού των τρένων κατά δύο ώρες, αλλά και των αυτοκίνητων, μιας και οι έρευνες δείχνουν ότι θα μειωθεί ο χρόνος ταξιδιού των οδηγών κατά μία ώρα σε σχέση με το παρελθόν.

Επιπλέον, αυτός που θέλει να ταξιδέψει μεταξύ των δύο χωρών δεν θα χρειάζεται να προγραμματίσει το ταξίδι του σύμφωνα με τα δρομολόγια των φέρι μποτ, ενώ δεν θα επηρεάζεται και από τις καιρικές συνθήκες της Βαλτικής θάλασσας καθώς θα ταξιδεύει στον πυθμένα της.

Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2029 και το κόστος του υπολογίζεται κοντά στα 7 δις ευρώ.« (Προηγούμενο)Διαβάστε Περισσότερα

 • ο Γιάννης Στεφανής, σας ενημερώνει διεξοδικά, για ό,τι συμβαίνει, από τη συχνότητα του Super FM 104.1 στα Fm.
 • Προκαλούν τα κινητά τηλέφωνα καρκίνο; – Τι δείχνει νέα μελέτη
 • Εξήντα είδη νέων εντόμων «μετανάστευσαν» στην Ελλάδα μέσα σε 20 χρόνια
 • Ηλεκτροσόκ με τις τιμές του ρεύματος…
 • ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.
 • Αρχαίος Δίολκος: Προχωρά η αποκατάσταση και η διαμόρφωσή του σε οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο
 • Σπουδαία ανακάλυψη στην Κίνα: Βρέθηκε απολιθωμένος ανθός λουλουδιών 130 εκατ. ετών
 • Τα άλογα της Αρχαίας Αθήνας σε μία μοναδική έκθεση
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *