Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Απόκοσμες εικόνες από την αμμοθύελλα στο Ιράκ – Στο νοσοκομείο περισσότερα από 1.000 άτομα (Photos)

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Ιράκ με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω αμμοθύελλας που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες, την έβδομη μέσα σε ένα μήνα.

Έξι από τις 18 επαρχίες του Ιράκ, συμπεριλαμβανομένης της Βαγδάτης και της αχανούς δυτικής περιοχής του Ανμπάρ, «πνίγηκαν» ξανά μέσα σε ένα πυκνό σύννεφο σκόνης που κάλυπτε τα πάντα.

Οι αρχές στις επαρχίες Ανμπάρ και Κιρκούκ, βόρεια της πρωτεύουσας, κάλεσαν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων INA.

Τα νοσοκομεία στην επαρχία Ανμπάρ δέχθηκαν περισσότερους από 700 ασθενείς με αναπνευστικές δυσκολίες, δήλωσε ο Anas Qais, ένας αξιωματούχος υγείας.

Η κεντρική επαρχία Salaheddin ανέφερε περισσότερα από 300 κρούσματα, ενώ η κεντρική επαρχία Diwaniya και η επαρχία Najaf, νότια της Βαγδάτης, κατέγραψαν περίπου 100 κρούσματα η καθεμία, πρόσθεσε το πρακτορείο ειδήσεων.

Το Ιράκ είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στην κλιματική αλλαγή, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει ήδη σημειωθεί ρεκόρ χαμηλών βροχοπτώσεων και υψηλών θερμοκρασιών. Οι ειδικοί λένε ότι αυτοί οι παράγοντες απειλούν να φέρουν κοινωνική και οικονομική καταστροφή στη χώρα που έχει πληγεί από τον πόλεμο.

Τον Νοέμβριο, η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποίησε ότι το Ιράκ θα μπορούσε να υποστεί μείωση 20% στους υδάτινους πόρους μέχρι το 2050 λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Στις αρχές Απριλίου, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος προειδοποίησε ότι το Ιράκ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει «272 ημέρες σκόνης» το χρόνο τις επόμενες δεκαετίες.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος είπε ότι το καιρικό φαινόμενο θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με «αύξηση της βλάστησης και δημιουργία δασών που λειτουργούν ως ανεμοφράκτες».

topontiki.gr


Διαβάστε Περισσότερα

 • Κύτταρα «αναγέννησαν» την καρδιά μετά από καρδιακό επεισόδιο
 • Αυτοκίνητο: Γιατί η ΕΕ στρέφει το ενδιαφέρον της στο υδρογόνο ως καθαρό καύσιμο
 • Ο Άρης ήταν υγρός μέχρι πρόσφατα
 • Η αποχή από τα social media μάς φτιάχνει τη διάθεση – Αποκαλυπτική μελέτη
 • Έρχονται τα αυτοκίνητα που διαθέτουν… πόδια και περπατούν (βίντεο)
 • Κορωνοϊός: Πώς προστατεύει από το κοινό κρυολόγημα
 • ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ-ΨΥΧΕΣ ΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ
 • Ευρώπη: Υπέρβαροι το 60% των ενηλίκων, σύμφωνα με τον ΠΟΥ – Η Ελλάδα πάνω από τον μέσο όρο
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *