Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αναλφάβητοι οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι – Δεν ξέρουν αγγλικά και δεν χρησιμοποιούν email

Σε άλλη εποχή φαίνεται πως βρίσκεται η πλειοψηφία των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων παρά την πρόοδο της τεχνολογίας. Για να ακριβολογούμε λοιπόν, έξι στους 10 δεν χρησιμοποιεί email….

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που φιλοξενούν Τα Νέα που επικαλούνται στοιχεία που προκύπτουν από το μητρώο μισθοδοτούμενων σε δημόσιους φορείς, το 64% των δημοσίων υπαλλήλων επικοινωνεί με χαρτί και μολύβι. Την ίδια στιγμή, τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι μόλις ένας στους τέσσερις έχει γνώση αγγλικών. Γαλλικά δηλώνει ότι μιλάει το 5,3%, ενώ γερμανικά το 3,3%.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε, μιλώντας στο MEGA, πως το προφίλ των υπαλλήλων δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και πρόσθεσε πως επόμενος στόχος είναι να γίνει το ελληνικό Δημόσιο πιο αποτελεσματικό.

Κι αν κάποιος βιαστεί να πει ότι ένας οδηγός απορριμματοφόρου ή μία καθαρίστρια δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τα μυστικά του διαδικτύου, τα στοιχεία ως προς το εκπαιδευτικό επίπεδο των δημοσίων υπαλλήλων έρχονται να τον διαψεύσουν.

Πηγή: Τα Νέα

Πάνω από το 50% αυτών είναι πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, γεγονός που θεωρητικά σημαίνει ότι θα έπρεπε να γνωρίζουν τουλάχιστον τη διαδικασία επεξεργασίας κειμένου. Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία του μητρώου, υπάρχει άλλο ένα ποσοστό 11% το οποίο καταγράφεται ως ειδικών θέσεων.

Πρόκειται δηλαδή, μεταξύ άλλων, για τους γενικούς γραμματείς, τους ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες ή τους επιστημονικούς συνεργάτες σε φορείς του δημοσίου οι οποίοι, επίσης θεωρητικά, απαιτείται για την πρόσληψή τους να έχουν γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Κατά τα άλλα, οι υπάλληλοι στο ελληνικό δημόσιο φτάνουν τους 583.338, εκ των οποίων μόνιμοι είναι οι 527.702 και αορίστου χρόνου οι 48.834.


Διαβάστε Περισσότερα

 • Το τρόφιμο-φάρμακο που προστατεύει και αναγεννά το ήπαρ
 • Κυβερνήσεις και κόμματα αναθέτουν σε εργολάβους εκστρατείες παραπληροφόρησης
 • Νέα έρευνα: Μερικοί πανομοιότυποι δίδυμοι δεν έχουν πανομοιότυπο DNA
 • Ευέλικτα και έξυπνα επαγγελματικά γυαλιά από την Lenovo
 • Κορονοϊός: Υπάρχει ένα σύμπτωμα που ίσως δεν φεύγει ποτέ, λένε οι γιατροί
 • Κυκλάδες: Η μάχη του Εξπρές Σκοπελίτης με τους ισχυρούς νοτιάδες – Γιατί το ταξίδι έγινε θέμα συζήτησης (pics)
 • Πώς ο νέος κορωνοϊός «κυριεύει» το ανοσοποιητικό σύστημα
 • Αστεροσκοπείο Αθηνών : Πρώτη φορά στα τελευταία 160 χρόνια τόση ζέστη στην Ελλάδα τον Ιανουάριο
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com