Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Φρίκη δίχως τέλος: Αναζητούνται κι άλλα θύματα του «Ορέστη» στο «φρεάτιο του τρόμου»

Κορυφώνεται μέρα με την ημέρα το θρίλερ γύρω από τα κατά συρροή εγκλήματα που φέρεται να διέπραξε ο 35χρονος λοχαγός της Εθνικής Φρουράς.

Μετά την παραδοχή του ότι στραγγάλισε και πέταξε στο φρεάτιο του λατομείου Μιτσερού και την 28χρονη Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί τον Ιούλιο του 2018 αλλά είναι ακόμα άγνωστο εάν πρόκειται για τη δεύτερη σορό που ανευρέθηκε το περασμένο Σάββατο αφού ακόμα δεν ταυτοποιήθηκε, η Αστυνομία σε συνεργασία με ειδικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνέχισαν και χθες τις έρευνες στο λατομείο για τον εντοπισμό και άλλων πτωμάτων. Eκτιμάται ότι τουλάχιστον ακόμα δύο εξαφανισμένες γυναίκες δολοφονήθηκαν και πετάχτηκαν στο φρεάτιο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το politis.com.cy.
#

Φόβοι και για άλλες γυναίκες

Φόβοι εκφράζονται και για τη ζωή της 30χρονης Maricar Valdez Arquiola, επίσης από τις Φιλιππίνες, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στις 13 Δεκεμβρίου 2017. Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει ο «Π», κάποια στιγμή ο λοχαγός, ο οποίος στο Badoo κρυβόταν πίσω από το όνομα «Ορέστης 35», είχε επικοινωνήσει με εξαδέλφη της Maricar, από την οποία ζητούσε να συναντηθούν για να της αποκαλύψει στοιχεία για την τύχη της 30χρονης. Στα μηνύματα που της έστελνε άφηνε να εννοηθεί ότι την έχουν σκοτώσει κάποιοι με εμπλοκή αστυνομικών. Η εξαδέλφη της Μαρικάρ αρνήθηκε τους όρους της συνάντησης καθώς ο «Ορέστης» ζητούσε να γίνει σε απομονωμένο σημείο και να είναι μόνο οι δυο τους, ευτυχώς όμως η γυναίκα φοβήθηκε και έτσι η συνάντηση δεν έγινε ποτέ.

Δεν βρέθηκε η 6χρονη

Αναφορικά με την 6χρονη κορούλα της Marry Rose, άκαρπες απέβησαν και οι χθεσινές έρευνες για εντοπισμό της σορού της στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο. Η εξέλιξη αυτή δημιούργησε υποψίες στις ανακριτικές αρχές ότι δυνατόν ο ύποπτος να είπε ψέματα ότι πέταξε το παιδί στη λίμνη, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες. Ως εκ τούτου θα ανακρινόταν εκ νέου.

Σημειώνεται ότι χθες το πρωί οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας είχαν μεταφέρει τον λοχαγό στη λίμνη για να τους υποδείξει το σημείο όπου πέταξε την 6χρονη, για την οποία φέρεται να παραδέχθηκε το συγκλονιστικό στοιχείο ότι την είχε τυλίξει με σεντόνι και έδεσε γύρω της πέτρες πριν την πετάξει στο φράγμα. Υποστήριξε μάλιστα πως όταν πέταξε τη σορό αυτή μπλέχτηκε σε κλαδιά και έτσι αναγκάστηκε να τη σπρώξει πιο μέσα.

Σοκάρουν τα λόγια του 35χρονου

Σοκάρουν τα λόγια του 35χρονου δολοφόνου στην Κύπρο. Ο υπολοχαγός που ομολόγησε τη δολοφονία της Marry Rose από τις Φιλιππίνες, κυνικός στην κατάθεση του δήλωσε στους ανακριτές της Αστυνομίας: «Όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία».

Για τον φόνο της εξάχρονης κόρης της δεν έδωσε εξηγήσεις, έλεγε μόνο διάφορα μασημένα λόγια. Όμως, το σοκ είχε συνέχεια. Επειδή ένιωσε ωραία, είπε στους ανακριτές, αποφάσισε να το ξανακάνει. Έτσι επιδίωξε την γνωριμία του με την Arian Palanas Lozano, επίσης από τις Φιλιππίνες. «Μου άρεσαν οι Φιλιππινέζες», είπε στους ανακριτές. Μάλιστα, για την Arian, ομολόγησε κυνικά ότι την έπνιξε την ώρα που έκαναν σεξ.

Οι εμβρόντητοι αστυνομικοί αναζητούν τώρα κι άλλα πιθανά θύματα του ίδιου ανάμεσα στις γυναίκες από τις Φιλιππίνες, που δηλώθηκαν ως εξαφανισθείσες. Ενώ οι έρευνες στο πηγάδι του Μιτσερού δεν είχαν χτες αποτέλεσμα, εντούτοις δεν εγκαταλείφθηκαν, θα συνεχιστούν και σήμερα με την υποψία ότι μπορεί στο ίδιο πηγάδι να υπάρχουν άλλα δύο θύματα της φονικής μανίας.

Χτες, ο 35χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου όπου εκδόθηκε νέο διάταγμα κράτησής του. Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο ύποπτος ψάρευε τα υποψήφια θύματά του από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Χρησιμοποιούσε το προφίλ «Ορέστης» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, και ανάφερε πως γνώρισε τις δύο γυναίκες μέσω συγκεκριμένου διαδικτυακού μέσου γνωριμιών.

Εξάλλου, πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι Αρχές εξετάζουν λογαριασμούς ακόμα τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών που δηλώθηκαν ως αγνοούμενες και φέρεται να λάμβαναν μέρος στη διαδικτυακή ιστοσελίδα, στην οποία συμμετείχε και ο «Ορέστης».

real.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button