Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Η Ιερά Μονή Σινά πρωτοστατεί στην ετήσια Διεθνή Συνάντηση για την Ειρήνη μέσω των Θρησκειών

Tη Συνάντηση, που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Αιγύπτου, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, και η οποία συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος προσωπικοτήτων, παρουσίασε την Τρίτη στο Κάιρο ο κυβερνήτης της Περιφέρειας Νοτίου Σινά, στρατηγός Χάλιντ Φούντα.

Μάλιστα, στο πλευρό του Αιγύπτιου αξιωματούχου, παρουσία των επισήμων που παρακολούθησαν την παρουσίαση της εκδήλωσης, ήταν δυναμική η παρουσία και του Ελληνορθόδοξου μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης, μέσω του Αιγυπτιώτη Αντώνη Καζαμία, ο οποίος μίλησε εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανού, ως σύμβουλός του. Ο κ. Καζαμίας χαρακτήρισε τον κυβερνήτη του Νοτίου Σινά ως «ένα μεγάλο φίλο του Μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης και της Ελλάδας».

Η όλη παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε ενώπιον των υπουργών Περιβάλλοντος και Βακουφίων, καθώς και υφυπουργών της αιγυπτιακής κυβέρνησης, του μεγάλου μουφτή της Αιγύπτου, του δήμαρχου της Αγίας Αικατερίνης, επιχειρηματιών και πολύ κόσμου.

Το μήνυμα του Φεστιβάλ βέβαια προκύπτει από το ίδιο το όνομά του, «Φεστιβάλ Ειρήνης μέσα από τις Θρησκείες», θέλοντας να τονίσει τη συμβολή ακριβώς των θρησκειών στην επικράτηση της ειρήνης, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι «η Αίγυπτος είναι χώρα θεοβάδιστος, καθώς στα χώματά της πάτησε η Αγία Οικογένεια και πολλοί Άγιοι», όπως τόνισε ο ίδιος ο κυβερνήτης του Νοτίου Σινά.

Ο Χάλιντ Φούντα ευχαρίστησε το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης και τους πατέρες τις μονής για ό,τι εκείνοι προσφέρουν για την επιτυχία αυτής της μεγάλης εκδήλωσης.

Παράλληλα, ο κ. Καζαμίας, μιλώντας εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Σινά κ. Δαμιανού, ευχαρίστησε τον κυβερνήτη Νοτίου Σινά για τον εξαιρετικό ρόλο που διαδραματίζει πάντοτε για την ανάπτυξη της περιοχής και ιδιαίτερα για την πόλη της Αγίας Αικατερίνης, όπου βρίσκεται και το προπύργιο αυτό της Ορθοδοξίας. Επισήμανε το πόσο συμβάλλει και η ελληνορθόδοξη Ιερά Μονή στην αναβάθμιση της περιοχής και των κατοίκων της, αδιαλείπτως από τον 6ο αιώνα μέχρι και σήμερα.

«Οι πατέρες της Μονής της Αγίας Αικατερίνης θεωρούν την Αίγυπτο δεύτερη τους πατρίδα και είναι πάντα πρόθυμοι να συνεισφέρουν ό,τι χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καζαμίας, επισημαίνοντας και την πολιτιστική προσφορά του μοναστηριού και το μεγάλο έργο που επιτελείται στην ιστορική Βιβλιοθήκη της Μονής, ευχαριστώντας όλη την κυβέρνηση και πρωτίστως τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι για τη στήριξη που παρέχει στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης του Σινά.

zougla.gr« (Προηγούμενο)Διαβάστε Περισσότερα

 • Laptops: Ετσι τα καταστρέφουμε – Τα 5 λάθη στη χρήση του
 • Μαγείρεμα: Τα συνηθισμένα λάθη που κάνουν το φαγητό μας επικίνδυνο
 • Συγκλονιστικό: Η στιγμή που το τρέμουλο ασθενούς με Πάρκινσον σταματάει επιτόπου με επέμβαση στον εγκέφαλο – Δείτε το ιστορικό βίντεο
 • Πόση Βιταμίνη D χρειαζόμαστε καθημερινά – Πού θα τη βρούμε
 • Έρευνα: Πώς οι πολλοί ερωτικοί σύντροφοι αυξάνουν τις πιθανότητες καρκίνου
 • Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την απογείωση των αεροσκαφών
 • Μπορεί η δύναμη της αδελφικής σχέσης να κρατήσει για πάντα;
 • Ημέρα των Ερωτευμένων (Αγίου Βαλεντίνου)
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com