Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κινέτα, κινδύνευσαν άνθρωποι – Πλημμύρες στην Κατερίνη

Εικόνες χάους κατέγραψε η κάμερα του ΑΝΤ1 στην Κινέτα, η οποία επλήγη από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, με την ονομασία «Γηρυόνης».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό πολιτών από πλημμυρισμένα σπίτια, για ακινητοποιημένα οχήματα και για άντληση υδάτων.

Εκατοντάδες πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση καθώς είδαν τις περιουσίες τους να «πνίγονται» στα νερά, ενώ άλλοι δηλώνουν στην κάμερα του ΑΝΤ1 ότι από θαύμα γλίτωσαν οι ίδιοι.

Πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν, μάλιστα, ότι υπάρχει και ένας τραυματίας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Πριν από λίγο άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Πλημμύρες και απεγκλωβισμοί κατοίκων στην Κατερίνη από την κακοκαιρία

Αρκετά προβλήματα στην Πιερία προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όπως ανέφερε ο υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης Παναγιώτης Πατσιαλής, στην ιστοσελίδα thesstoday.gr, πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για να απεγκλωβίσουν και να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο Ισπανό ποδηλάτη και τον σκύλο του, που διανυκτέρευαν στα Λείβηθρα Ολύμπου και δεν μπορούσαν να φύγουν από το σημείο, λόγω της καταιγίδας που έπληξε την περιοχή.

Εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης και των ισχυρών ανέμων, δημιουργήθηκαν προβλήματα και στο παραλιακό μέτωπο της Κατερίνης. «Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε 8 κλήσεις από Κατερίνη και Λιτόχωρο και προχώρησε σε 4 αντλήσεις υδάτων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάστηκε στο οδικό δίκτυο της παραλίας, καθώς σε κάποια σημεία, λόγω συγκέντρωσης υδάτων, δεν μπορεί να γίνει η κυκλοφορία των οχημάτων», δήλωσε ο κ. Πατσιαλής.

Σε ετοιμότητα ο Δ. Κατερίνης για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός του δήμου Κατερίνης και το αρμόδιο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττουν την περιοχή.

Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες στην παραλία της Κατερίνας όπου επιχειρούν μηχανήματα του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ.

Επειδή τα τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι σε πλήρη εξέλιξη παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που καταγράφονται προβλήματα.

Να σημειωθεί ότι με απόφαση του Δημάρχου Κατερίνης, τα σχολεία και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κατερίνης (Πέτρας, Παραλίας, Κορινού, Ελαφίνας, Πιερίων) θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, λόγω της πρόγνωσης έντονων καιρικών φαινομένων.

real.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button