
Χρήστος Δήμας: Παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στον ΒΟΑΚ με «οδηγό» την επιτυχία του Πάτρα-Πύργος
Στην έναρξη στοχευμένων παρεμβάσεων οδικής ασφάλειας σε τρία νέα τμήματα υψηλής επικινδυνότητας στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) αναφέρθηκε ο Υφυπουργός και Βουλευτής Κορινθίας, Χρήστος Δήμας.
Στόχος των έργων που υλοποιεί το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών είναι η άμεση θωράκιση της ασφάλειας των οδηγών και η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση του νέου, σύγχρονου αυτοκινητόδρομου.
Πού ξεκινούν τα έργα Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι παρεμβάσεις επεκτείνονται στα εξής τμήματα:
-
Σούδα – Γεωργιούπολη (Π.Ε. Χανίων)
-
Ρέθυμνο – Γεροπόταμος (Π.Ε. Ρεθύμνου)
-
Πετρές – Ατσιπόπουλο (Π.Ε. Ρεθύμνου)
Το επιτυχημένο παράδειγμα του «Πάτρα – Πύργος» Ο κ. Δήμας έκανε ιδιαίτερη μνεία στη μεθοδολογία των έργων, τονίζοντας ότι ακολουθούν το πρότυπο των παρεμβάσεων που εφαρμόστηκαν στον οδικό άξονα Πάτρα – Πύργος.
«Είναι μέτρα αντίστοιχα με εκείνα που εφαρμόσαμε με μεγάλη επιτυχία στο Πάτρα – Πύργος, όπου καταγράφηκε σημαντική μείωση θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, πριν ακόμη παραδοθεί ο νέος αυτοκινητόδρομος», σημείωσε ο Υφυπουργός.
Η στρατηγική αυτή επιδιώκει να δώσει άμεση λύση σε «μαύρα σημεία» του οδικού δικτύου, όπου η επικινδυνότητα είναι αυξημένη, χρησιμοποιώντας τεχνικές λύσεις που έχουν ήδη αποδώσει καρπούς σε άλλες μεγάλες οδικές αρτηρίες της χώρας.



