
Το ΙΝΚΑ καταγγέλλει αποκλεισμό από τη συζήτηση για τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς
Με αφορμή τη χθεσινή (25 Νοεμβρίου 2025) συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τη δημιουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου της Αγοράς, το ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας εξέδωσε δελτίο τύπου, καταγγέλλοντας τον μη προσκλητήριο συμμετοχής του στην επιτροπή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΝΚΑ, η οργάνωση δεν κλήθηκε να καταθέσει τις απόψεις της σχετικά με τη νέα Αρχή, γεγονός που χαρακτηρίζεται ως περιορισμός της δυνατότητας των καταναλωτικών φορέων να εκφράσουν τη γνώμη τους. Η Ομοσπονδία τονίζει ότι οι πολίτες καταναλωτές αντιμετωπίζουν ζητήματα ακρίβειας και κερδοσκοπίας στην αγορά, και ότι η νέα Αρχή θα πρέπει να έχει ουσιαστικό ρόλο στην προστασία τους.
Το ΙΝΚΑ επισημαίνει επίσης ότι η οργάνωση παραμένει σημαντικός φορέας υπεράσπισης των καταναλωτών και ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την προστασία τους, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις της κυβέρνησης και τις εξελίξεις στη Βουλή.
Η Ομοσπονδία καλεί τη διοίκηση και τους αρμόδιους φορείς να λάβουν υπόψη την κοινωνική διάσταση των αποφάσεων και να διασφαλίσουν ότι οι νέες ρυθμίσεις θα υπηρετούν πραγματικά τα συμφέροντα των πολιτών καταναλωτών.



