
Στεγαστική κρίση στην Ισπανία: Χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν στη Μαδρίτη μετά τον θάνατο της Μαρι-κάρμεν
Δύο δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές τίμησαν τη μνήμη της 87χρονης που έγινε σύμβολο αγώνα
Η στεγαστική κρίση στην Ισπανία συγκλονίζει την κοινωνία, καθώς χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν τους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας. Οι αρχές κατέγραψαν τεράστια συμμετοχή στη μνήμη της 87χρονης Μαρι-κάρμεν Αμπασκάλ, η οποία έφυγε από τη ζωή ύστερα από την περιπέτεια της έξωσής της.
Η tragic ιστορία της ηλικιωμένης γυναίκας μετατράπηκε γρήγορα σε έμβλημα για το δικαίωμα στη στέγη. Παράλληλα, τα γεγονότα αυτά προκάλεσαν πολιτικές αναταράξεις, εξαναγκάζοντας την κυβέρνηση σε προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 29 Νοεμβρίου.
Οργή και μαζική πορεία στο κέντρο της Μαδρίτης

Περίπου 20.000 διαδηλωτές συμμετείχαν χθες σε δυναμική πορεία στο κέντρο της Μαδρίτης. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, οι πολίτες τίμησαν τη μνήμη της άτυχης γυναίκας, ενώ απαιτούσαν άμεσες παρεμβάσεις από την κυβέρνηση.
Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά της ακρίβειας και των εξώσεων. Ωστόσο, η οργή του κόσμου παραμένει αμείωτη, αφού τα προβλήματα στην αγορά ακινήτων διογκώνονται καθημερινά.

Κλιμάκωση των αντιδράσεων και γενική απεργία
Τα μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας αντέδρασαν άμεσα στα πρόσφατα γεγονότα. Κήρυξαν γενική απεργία για τις 11 Νοεμβρίου, βάζοντας στο επίκεντρο το ζήτημα της στέγης και των χαμηλών μισθών.
Οι εργαζόμενοι ζητούν νομικές εγγυήσεις για την προστασία των ευάλωτων πολιτών. Οι επόμενες εβδομάδες αναμένονται κρίσιμες για το πολιτικό και κοινωνικό μέλλον της χώρας.
Πηγή: www.focusfm.gr



