
Δήμος Κορινθίων: Απάντηση με έργο και μετρήσιμα αποτελέσματα στην Κοινωνική Πολιτική
«Δεν έγινε τίποτα;» – Η δημοτική αρχή του Νίκου Σταυρέλη παρουσιάζει τον απολογισμό 2,5 ετών για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τα ΑμεΑ και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Με ένα σαφές μήνυμα και κεντρικό σύνθημα «έργα, υπηρεσίες και μετρήσιμα αποτελέσματα», η Δημοτική Αρχή του Νίκου Σταυρέλη περνά στην αντεπίθεση, απαντώντας στην κριτική για το έργο της. Μετά την παρουσίαση των πεπραγμένων στον τομέα του Αθλητισμού, σειρά παίρνει ο ευαίσθητος τομέας της Κοινωνικής Πολιτικής.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, μέσα σε μόλις 2,5 χρόνια υλοποιήθηκαν ουσιαστικές παρεμβάσεις που αγγίζουν την καθημερινότητα των παιδιών, των οικογενειών, των ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ), των εργαζομένων αλλά και των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας.
Οι βασικοί άξονες των παρεμβάσεων
Στον απολογισμό της, η δημοτική αρχή υπογραμμίζει ότι η στρατηγική της εστιάστηκε σε τρεις κεντρικούς πυλώνες:
-
Δημιουργία νέων κοινωνικών δομών για την κάλυψη αυξημένων αναγκών.
-
Μείωση οικονομικών βαρών για τις οικογένειες και τους ευάλωτους δημότες.
-
Ενίσχυση των υφιστάμενων υπηρεσιών, ώστε η φροντίδα να φτάνει καθημερινά και αποτελεσματικά σε όσους την έχουν πραγματικά ανάγκη.
«Κοινωνική πολιτική σημαίνει άνθρωποι»
Από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου Κορινθίων τονίζεται ότι η κοινωνική μέριμνα δεν αποτελεί τυπική υποχρέωση, αλλά κεντρική προτεραιότητα.
«Για τη Δημοτική Αρχή του Νίκου Σταυρέλη, κοινωνική πολιτική σημαίνει άνθρωποι. Σημαίνει φροντίδα, αξιοπρέπεια και ίσες ευκαιρίες για όλους», επισημαίνεται χαρακτηριστικά, δίνοντας το στίγμα για τη συνέχεια της θητείας της.



