Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Porsche 911, 7UP, Levi’s 501: Τι σημαίνουν οι αριθμοί στις ονομασίες των διάσημων προϊόντων

Αρκετά προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας στις ετικέτες με την ονομασία τους έχουν και αριθμούς.

Πολλοί τους βλέπουν καθημερινά, ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν για ποιο λόγο οι εταιρείες έβαλαν τους αριθμούς στην ετικέτα. Για παράδειγμα πόσοι ξέρουν τι σημαίνει ο αριθμός επτά στην 7UP, ο αριθμός 5 στο άρωμα Chanel No. 5 ή το 911 στις Porsche 911.
Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δίνει το business insider.

Chanel «No. 5»
Coco Chanel chose the fifth fragrance that perfumier Ernest Beaux produced for her. The official​ launch date was 5/5/1921.
H Coco Chanel επέλεξε το πέμπτο κατά σειρά άρωμα που δημιούργησε αρωματοποιός Ernest Beaux για την εταιρεία και η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του ήταν στις 05-05-1921.

Porsche 911
Το αυτοκίνητο αρχικά ήταν να ονομαστεί Porsche 901, αλλά η Peugeot ήταν αυτή που ανάγκασε την Porsche να αλλάξει το όνομα μοντέλου. Η Peugeot ισχυρίστηκε ότι είχε δικαιώματα ονομασίας σε έναν τριψήφιο αριθμό μοντέλου με το 0 στη μέση. Ετσι η Porsche απλώς αντικατέστησε το 0 με 1.

7UP
Η Britvic, ο διανομέας της 7UP στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, υποστηρίζει πως ο αριθμός επτά στο γνωστό αναψυκτικό δόθηκε επειδή για την παρασκευή του χρησιμοποιούνται επτά βασικά συστατικά. Το αναψυκτικό δημιουργήθηκε αρχικά το 1929 όταν ο CL Grigg κέρδισε ένα διαγωνισμό στις ΗΠΑ για να βρει το πιο νόστιμο ποτό με λεμόνι και λάιμ. Το αρχικό όνομα του ήταν Lemon Lime Soda, ωστόσο ήταν λίγο δύσκολο να το προφέρει και να το θυμάται ο κόσμος, οπότε μετονομάστηκε σε 7UP.

Boeing 747
Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η κατασκευάστρια εταιρεία στρατιωτικών αεροσκαφών χώρισε τα Τμήματα των Μηχανικών, δίνοντας σε κάθε ένα και από έναν αριθμό. Ετσι το 300 και 400 ήταν για τα αεροσκάφη, το 500 για ελικοφόρα, το 600 για ρουκέτες και πυραύλους, και το 700 για τα επιβατικά αεροσκάφη.

Jack Daniel’s «Old No. 7»
Είναι κάτι που μόνο ο Jack Daniel ξέρει, αφού πυρκαγιά κατέστρεψε όλα τα αρχεία, στα οποία θα μπορούσε να υπάρχει κάτι που να εξηγούσε τι σημαίνει το Νο 7.

Levi’s 501
Η πιο πιθανή απάντηση στο τι σημαίνει το 501 είναι πως ήταν το συγκεκριμένο μοντέλο παντελονιού έλαβε τον συγκεκριμένο αριθμό ευρεσιτεχνίας 501. Η εταιρεία πάντως παραδέχεται ότι δεν γνωρίζει γιατί ο αριθμός αυτός επελέγη, αφού δημιουργήθηκε και ένα jean, το 201 – μια λιγότερο ακριβή έκδοση του.


Διαβάστε Περισσότερα

 • Ευέλικτα και έξυπνα επαγγελματικά γυαλιά από την Lenovo
 • Κορονοϊός: Υπάρχει ένα σύμπτωμα που ίσως δεν φεύγει ποτέ, λένε οι γιατροί
 • Κυκλάδες: Η μάχη του Εξπρές Σκοπελίτης με τους ισχυρούς νοτιάδες – Γιατί το ταξίδι έγινε θέμα συζήτησης (pics)
 • Πώς ο νέος κορωνοϊός «κυριεύει» το ανοσοποιητικό σύστημα
 • Αστεροσκοπείο Αθηνών : Πρώτη φορά στα τελευταία 160 χρόνια τόση ζέστη στην Ελλάδα τον Ιανουάριο
 • Επιστημονική μελέτη: Η κλιματική αλλαγή θα μετατρέψει τις πόλεις σε «φούρνους» μέχρι το 2100
 • Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΒΟΥΡΔΑΚΟΥ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ! (ΒΙΝΤΕΟ)
 • Ελένη Καζαντζάκη
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com