Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

H πρώτη γνωριμία με την Πολιτιστική και λαογραφική στέγη Περαχώρας η «Παλιαβρύση»(εικόνες και video)

Παρασκευή 18-12-2015 στο φιλόξενο χώρο του κέντρου΄΄Αλκυονίδες΄΄ στο Λουτράκι οι φίλοι του Πολιτισμού και της Παράδοσης Περαχώρας .

Αγαπητοί μας φίλοι,

«Χίλια καλώς ορίσατε θέλουμε να σας πούμε και μες στο κέφι του γλεντιού θε’ να σας συστηθούμε». Θα ήταν πιο οικείο και όμορφο στην σκέψη μας, να σας αποκαλέσουμε πατριώτες μας, γιατί ο όρος αυτός μας φέρνει πιο κοντά.Ειδικά στα δύσκολα χρόνια που περνάμε και που έρχονται, η συντροφικότητα πρέπει να είναι δυνατή, για να ανέβουμε τον δύσκολο ανήφορο που τελειωμό δεν έχει.Προφανώς βέβαια δεν μαζευτήκαμε εδώ για να κλάψουμε την μοίρα μας αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή και απάνθρωπη.Εδώ είναι το σημείο στο οποίο η «στέγη» μας είναι έτοιμη να κάνει την διάφορα.

Τοπικιστές δεν είμαστε, πατριώτες όμως ναι.Μάθαμε και μαθαίνουμε από τους παλιούς και μεταφέρουμε στους νέους.Η ιστορία μας έχει αποδείξει πως σε δύσκολες και κακές εποχές ο πολιτισμός δεν χάνεται, αλλά στη σκέψη και στη ψυχή μας στέκεται στο ανώτερο σκαλί του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της αγάπης,της συντροφικότητας.

Όλα αυτά μέσα από την ύπαρξή μας έως και τώρα παραδίδονται από γενιά σε γενιά με περίσσια ευλάβεια.Γι αυτό σας καλέσαμε απόψε εδώ, για να γνωρίσετε την «στέγη»μας, που ελπίζουμε και αισιοδοξούμε να γίνει «στέγη» όλων μας. Ελληνική παράδοση.Χοροί, τραγούδια, γλέντι, ανθρωπιά, αγάπη, ειρήνη, πρόοδος,αντικείμενα, εργαλεία δουλειάς που με αυτά επιβίωσαν και πορεύτηκαν γενιές και γενιές και παραδόθηκαν στις νεότερες, είναι οι αρχές που μας ώθησαν να ιδρύσουμε την «στέγη» μας.

Πολιτιστική και λαογραφική στέγη Περαχώρας η «Παλιαβρύση»λοιπόν…

Είμαστε και εμείς εδώ, οι άνθρωποι του πολιτισμού, της προόδου, της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας, που μας γνωρίζετε τόσα χρόνια.Κενοί αν και ανήσυχοι από δημιουργικές προτάσεις και χώρους που να μπορούν να καλύψουν τα όνειρα και τα οράματα μας. Εδώ θα μιλήσουμε λίγο εγωιστικά γιατί ίσως να νομίζετε πως θα είμαστε ένας ακόμη σύλλογος που θέλει να εξυπηρετήσει διάφορα μικροσυμφέροντα, ίσως και κάποιες ιδιοτελής φιλοδοξίες.

Αυτά τουλάχιστον σ΄ εμάς είναι απαγορευτικές γραμμές, οι γνωστές κόκκινες γραμμές που επικαλούνται πολλοί και στην πορεία αλλάζουν χρώμα κατά το δοκούν.Είναι, θα είναι και θα παραμείνουν κόκκινες, διότι η ελληνική παράδοση είναι αδιαπραγμάτευτη, μοναδική και δεν εμπορεύεται.

Οι σκοποί, οι στόχοι, οι σκέψεις για την πορεία μας φυσικά θα συζητηθούν σε γενική συνέλευση των μελών του που θέλουμε να γίνετε όλοι, διότι αυτό που οραματιζόμαστε για τον τόπο μας, έναν τόπο με ιδιαίτερη και μοναδική πολιτιστική κληρονομιά είναι η προτεραιότητα της «στέγης» μας.Είναι τα άσπρα άλογα που τραβούν την άμαξα της ψυχής του Έλληνα,κάνοντας την τραγούδι, χορό και την ταξιδεύουν σ όλο τον κόσμο.

Η «ΠΑΛΙΑΒΡΥΣΗ» σας καλεί να βάλλουμε όλοι την ψυχή μας και το

μεράκι μας ως θεμέλιο για να κρατηθεί αναλλοίωτη.

Σας ευχόμαστε καλές γιορτές και προπάντων υγεία.


Διαβάστε Περισσότερα

 • Κύτταρα «αναγέννησαν» την καρδιά μετά από καρδιακό επεισόδιο
 • Αυτοκίνητο: Γιατί η ΕΕ στρέφει το ενδιαφέρον της στο υδρογόνο ως καθαρό καύσιμο
 • Ο Άρης ήταν υγρός μέχρι πρόσφατα
 • Η αποχή από τα social media μάς φτιάχνει τη διάθεση – Αποκαλυπτική μελέτη
 • Έρχονται τα αυτοκίνητα που διαθέτουν… πόδια και περπατούν (βίντεο)
 • Κορωνοϊός: Πώς προστατεύει από το κοινό κρυολόγημα
 • ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ-ΨΥΧΕΣ ΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ
 • Ευρώπη: Υπέρβαροι το 60% των ενηλίκων, σύμφωνα με τον ΠΟΥ – Η Ελλάδα πάνω από τον μέσο όρο
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *