
Attica Green Expo 2026: «Σχεδιάζουμε τη σχέση της πόλης με τον άνθρωπο» – Ηχηρή παρέμβαση του Γιώργου Γκιώνη για τις μεγάλες αναπλάσεις στον Δήμο
Δυναμικό «παρών» έδωσε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων στην Attica Green Expo 2026, με τον Δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη να συμμετέχει ως κεντρικός ομιλητής στο εξαιρετικά ενδιαφέρον panel των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) με θέμα «Αστικές Αναπλάσεις και Δημόσιοι Χώροι».
Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Γκιώνης ξεδίπλωσε το ολοκληρωμένο όραμα της δημοτικής αρχής, αναδεικνύοντας τη στρατηγική που ακολουθείται σταθερά εδώ και μία δεκαετία. Στόχος; Η δημιουργία ενός πιο ανθρώπινου, λειτουργικού και βιώσιμου δημόσιου χώρου, μέσα από εμβληματικές παρεμβάσεις που συνδέουν τον αστικό ιστό με το υγρό στοιχείο, ενισχύουν τη βιώσιμη κινητικότητα και αναβαθμίζουν ριζικά την καθημερινότητα των πολιτών και των επισκεπτών.
«Δεν σχεδιάζουμε αποσπασματικά έργα. Σχεδιάζουμε τη σχέση της πόλης με τον άνθρωπο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, δίνοντας το στίγμα της φιλοσοφίας πίσω από κάθε μεγάλο έργο.
Τα 4 μεγάλα «στοιχήματα» που αλλάζουν τον χάρτη της περιοχής
Στην ομιλία του, ο Γιώργος Γκιώνης έκανε ειδική και αναλυτική αναφορά στα μεγάλα έργα πνοής που βρίσκονται σε εξέλιξη ή τροχιά υλοποίησης, τα οποία επανακαθορίζουν την ταυτότητα του Δήμου:
-
Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Λουτρακίου: Ένα έργο-ορόσημο που επανασυνδέει την πόλη με τη θάλασσα, δημιουργώντας έναν σύγχρονο, καλαίσθητο και προσβάσιμο πόλο έλξης για πεζούς και ποδηλάτες.
-
Έργο ενοποίησης Κορίνθου – Λουτρακίου: Μια στρατηγική παρέμβαση μητροπολιτικού χαρακτήρα, η οποία σπάει τα στενά όρια και δημιουργεί έναν ενιαίο, βιώσιμο άξονα ανάπτυξης και αναψυχής.
-
Open Mall Λουτρακίου: Η σύγχρονη απάντηση για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς. Ένα «ανοικτό κέντρο εμπορίου» που συνδυάζει την αισθητική αναβάθμιση των δημόσιων χώρων με την τόνωση της επιχειρηματικότητας.
-
Νέα φάση ανάπλασης προς την περιοχή των Καταρρακτών: Η επέκταση των παρεμβάσεων προς ένα από τα πιο εμβληματικά και ιστορικά σημεία του Λουτρακίου, με στόχο την ανάδειξη του φυσικού κάλλους και την τουριστική του αναβάθμιση.
Στρατηγική με επίκεντρο τον πολίτη
Η παρουσία του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων στην Attica Green Expo 2026 επιβεβαίωσε ότι η βιωσιμότητα και η πράσινη μετάβαση δεν είναι απλώς θεωρητικές έννοιες, αλλά εφαρμοσμένη πολιτική στην πράξη.
Οι συντονισμένες παρεμβάσεις της τελευταίας δεκαετίας δείχνουν τον δρόμο για το πώς οι σύγχρονες πόλεις μπορούν να αναπτυχθούν με σεβασμό στο περιβάλλον, δίνοντας προτεραιότητα στον πεζό, στα παιδιά, στις ευπαθείς ομάδες και στην ποιότητα ζωής που δικαιούνται οι κάτοικοι.



