Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Application για κινητά από την Αρχιεπισκοπή για περισσότερα από 200 θρησκευτικά μνημεία

Σε ένα πλήρη τουριστικό οδηγό για περισσότερα από 200 θρησκευτικά μνημεία θα μπορούν να μετατρέψουν το κινητό τους τους τηλέφωνο ή την ταμπλέτα τους οι πολίτες.

Πρόκειται για τη σύγχρονη εφαρμογή, διαθέσιμη για συσκευές με λειτουργικό Android, iOS και Windows, που παρουσίασε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Η εφαρμογή αποτελεί τμήμα του Έργου «Ανάδειξη της Εκκλησιαστικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και «Πλατφόρμα Διαχείρισης Θρησκευτικών Προορισμών», που παρουσίασε σε ημερίδα η Αρχιεπισκοπή Αθηνών την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στο πολιτιστικό της κέντρο. Στόχος του έργου είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Εκκλησίας και η ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.

Με τη βοήθεια της εφαρμογής για κινητά ή τάμπλετ οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν σπουδαία θρησκευτικά μνημεία και μεγάλα προσκυνήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος. Συγκεκριμένα, θα μπορούν να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση σε περισσότερα από 200 θρησκευτικά μνημεία, αναρίθμητα τουριστικά αξιοθέατα, διάφορες επιχειρήσεις και ημερολόγιο με εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον θα μπορούν να συγχρονίσουν με τον προσωπικό οδηγό όλες τις πληροφορίες που θα έχουν αποθηκεύσει μέσω της διαδικτυακής πύλης www.religiousgreece.gr, ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτές από όπου κι αν βρίσκονται, ακόμη και όταν είναι εκτός δικτύου.

Μάλιστα, στο παραπάνω site παρέχονται χρηστικές πληροφορίες για σημαντικές εορτές και μνημεία ενώ υπάρχουν και ενημερωτικά βίντεο.

Στην ίδια ημερίδα η Αρχιεπισκοπή παρουσίασε και το ψηφιακό μουσείο (www.iaathdigitalmuseum.gr). H συγκεκριμένη ψηφιακή πλατφόρμα αποτελεί ένα εναλλακτικό κανάλι πρόσβασης στο διαδίκτυο του Βιωματικού Μουσείου, που υλοποίησε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στην Ιερά Μονή Πεντέλης στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ 2007-2013.


Διαβάστε Περισσότερα

 • Υπόγειο αυτοκινητόδρομο στο Λας Βέγκας θα φτιάξει ο Ελον Μασκ
 • Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων μείωσαν τις συνολικές εκπομπές CO2 κατά σχεδόν 49% από το 2005
 • ‘Ερχεται η νέα οικονομική διακυβέρνηση
 • Αλλάζει όνομα το Facebook; – Οργιάζουν οι φήμες
 • Λύγκας: Το εξαφανισμένο στην Ελλάδα άγριο θηλαστικό στον Αρκτούρο
 • 4 ευρωπαϊκές χώρες που το φθινόπωρο απογειώνονται
 • «Squid Game»: Πώς εξηγείται το φαινόμενο
 • ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *