Τιραμισού light
Απολαυστικό τιραμισού χωρίς αυγά, με λιγότερες θερμίδες, χωρίς όμως να υστερεί σε γεύση. Ωραίο και δροσερό γλυκάκι, ιδανικό μετά από μεγάλα φαγοπότια. Μια συνταγή εύκολη και πολύ λαχταριστή!
Υλικά
(για 9 μερίδες)
1 φλιτζάνι βραστό νερό
2 κ.σ. μπράντι
1 κ.σ. εσπρέσο σε σκόνη
1 κ.σ. ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 πακέτο τυρί κρέμα light
1/4 φλιτζανιού γάλα με χαμηλά λιπαρά
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πακέτο σαβουαγιάρ
1 κ.σ. σκόνη κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το ζεστό νερό με το μπράντι, τον καφέ και τη 1 κ.σ. ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
2. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα το τυρί κρέμα και το 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 4 λεπτά. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια με αργή και σταθερή ροή. Χτυπάμε μέχρι να συνδυαστούν καλά, περίπου 2 λεπτά.
4. Με σπάτουλα, διπλώνουμε απαλά την χτυπημένη κρέμα μέσα στο μείγμα με το τυρί κρέμα.
5. Με τα μισά σαβαγιάρ κάνουμε μια στρώση σε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνουμε με το μισό μείγμα μπράντι-καφέ και αφήνουμε να το απορροφήσουν. Απλώνουμε τη μισή κρέμα στα σαβαγιάρ και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ. Αλείφουμε τα μπισκότα με το υπόλοιπο μείγμα καφέ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
6. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κακάο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή για όλο το βράδυ.