
Πεζοπορία στην Κόρινθο: Κατέρρευσε 42χρονος και μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του
Δύσκολη επιχείρηση διάσωσης στήθηκε από την Πυροσβεστική σε ορεινή περιοχή της Αλμυρής
Η πεζοπορία στην Κόρινθο μετατράπηκε σε τραγωδία το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ένας 42χρονος άνδρας έχασε τις αισθήσεις του. Οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα μετά από κλήση που δέχτηκαν για βοήθεια σε ορεινό σημείο.
Δύο φίλοι είχαν ανέβει στο βουνό πάνω από το γήπεδο της Αλμυρής για να αθληθούν. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ο άτυχος άνδρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε ξαφνικά.
Το χρονικό της επιχείρησης διάσωσης
Ο 37χρονος φίλος του προσπάθησε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, αλλά η κατάσταση ήταν κρίσιμη. Καθώς αδυνατούσε να τον μεταφέρει μόνος του, ειδοποίησε αμέσως τις αρμόδιες αρχές για να σωθεί ο φίλος του.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής δέχθηκε κλήση γύρω στις 15:30. Έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα έσπευσαν στο σημείο από την Κόρινθο για να συνδράμουν στην επιχείρηση.
Η μεταφορά στο νοσοκομείο
Οι πυροσβέστες εντόπισαν τους δύο άνδρες και χρησιμοποίησαν ειδικό φορείο. Μετά από κοπιαστική προσπάθεια, κατέβασαν τον 42χρονο σε ασφαλές σημείο όπου περίμενε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον ασθενή χωρίς τις αισθήσεις του και τον διακόμισε επειγόντως στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Παράλληλα, ο 37χρονος συνοδός του εντοπίστηκε απόλυτα σώος και μεταφέρθηκε με ασφάλεια κάτω.
Πηγή: www.newsbreak.gr



