«Το Άσβεστο Φως του Γένους»: Μια σπουδαία επετειακή εκδήλωση στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο

enloutrakio

Μια ξεχωριστή βραδιά τιμής, μνήμης και πολιτισμού συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου και το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου, προσκαλώντας το κοινό σε μια εορταστική εκδήλωση που αναμένεται να συγκινήσει.

Υπό τον τίτλο «Το Άσβεστο Φως του Γένους», η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Μαρτίου, στις 19:00, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Μια σύμπραξη Πίστης και Πολιτισμού

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών για την Εθνική μας Παλιγγενεσία. Η συνεργασία της τοπικής Εκκλησίας με το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου εγγυάται ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, όπου οι βυζαντινοί ύμνοι συναντούν τα δημοτικά τραγούδια και την ιστορική αφήγηση, αναδεικνύοντας τη διαχρονική πορεία του Ελληνισμού.

Γιατί αξίζει να παρευρεθείτε

  • Η συμμετοχή των νέων: Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου, με το ταλέντο και τη φρεσκάδα τους, θα δώσουν πνοή στα κείμενα και τις μουσικές που κράτησαν ζωντανή την εθνική συνείδηση.

  • Ιστορικός συμβολισμός: Το θέμα της εκδήλωσης εστιάζει στις αξίες και τα ιδανικά που λειτούργησαν ως «φως» στις δύσκολες στιγμές του Γένους.

  • Κοινωνική συνοχή: Είναι μια ευκαιρία για τους κατοίκους του Λουτρακίου και της ευρύτερης Κορινθίας να βρεθούν μαζί σε μια κοινή γιορτή πολιτισμού.

Πληροφορίες Εκδήλωσης:

  • Ημερομηνία: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2026

  • Ώρα Έναρξης: 19:00

  • Τοποθεσία: Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο (Λουτράκι)

  • Είσοδος: Ελεύθερη

Η παρουσία όλων μας θα αποτελέσει την ελάχιστη τιμή στους δημιουργούς και τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button