Από το Δερβένι έως το Ξυλόκαστρο: Μια απέραντη γιορτή με άρματα, έθιμα και χιλιάδες καρναβαλιστές!

enloutrakio

Από το Δερβένι και το Καμάρι μέχρι την κορύφωση στο Ξυλόκαστρο, ο Δήμος πλημμύρισε με χρώμα, μουσική και χιλιάδες καρναβαλιστές το τριήμερο 21-23 Φεβρουαρίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: enloutrakio.gr

Με απόλυτη επιτυχία και μια συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Για τρεις ημέρες, η περιοχή μετατράπηκε σε ένα απέραντο πεδίο γιορτής, αποδεικνύοντας ότι η συνεργασία δήμου, συλλόγων και δημοτών μπορεί να γεννήσει αποτελέσματα υψηλού επιπέδου.

Το Σαββατοκύριακο του Κεφιού: Δερβένι και Καμάρι στο Επίκεντρο

Η αρχή έγινε το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου με τη βραδινή περιπατητική παρέλαση στο Δερβένι, όπου το κέφι και ο αυθορμητισμός των μεταμφιεσμένων πληρωμάτων έδωσαν τον τόνο.

Την Κυριακή, η σκυτάλη πέρασε στις καθιερωμένες καρναβαλικές παρελάσεις. Τόσο στο Δερβένι όσο και στο Καμάρι, εντυπωσιακά άρματα και πλήθος καρναβαλιστών κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα σε κατοίκους και επισκέπτες. Η ημέρα έκλεισε με κατάνυξη και παράδοση στον Άνω Αιγιαλό, όπου αναβίωσε το παραδοσιακό «Έθιμο της Φωτιάς», κλέβοντας τις εντυπώσεις.

Καθαρά Δευτέρα: Κούλουμα και Γιορτή στην Πλατεία Αγίου Βλασίου

Η αυλαία έπεσε την Καθαρά Δευτέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα παραδοσιακά Κούλουμα γιορτάστηκαν με σαρακοστιανά εδέσματα στο Μελίσσι και τη Μάννα, ενώ το σημείο αναφοράς ήταν η μεγάλη γιορτή στην πλατεία Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο. Ο κόσμος κατέκλυσε την πλατεία, απολαμβάνοντας τη μέρα σε ένα κλίμα ενότητας και χαράς.

Οι Πρωταγωνιστές της Επιτυχίας

Ο Δήμαρχος κ. Βλάσιος Τσιώτος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αναστάσιος Λόντος, φανερά ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν:

  • Στους πολιτιστικούς συλλόγους και τις ομάδες καρναβαλιστών.

  • Στους χορηγούς, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους του Δήμου.

  • Στην ενορία του Αγίου Βλασίου και την Ελληνική Αστυνομία για την άψογη συνεργασία.

«Οι φετινές Απόκριες απέδειξαν ότι με συνεργασία και δημιουργικότητα μπορούμε να προσφέρουμε χαρά και ποιοτικές δράσεις στον τόπο μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιώτος, δίνοντας την υπόσχεση ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει την παράδοση και τον πολιτισμό.

Με την ευχή για Καλή Σαρακοστή, ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ανανεώνει το ραντεβού του για το 2027, έχοντας βάλει τον πήχη για τις επόμενες διοργανώσεις ακόμα πιο ψηλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα

Back to top button