
Γιώργος Ψυχογιος: Η αλήθεια για το ναυάγιο της Πύλου δεν μπορεί να θαφτεί!
Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιος, τόνισε ότι οι ποινικές διώξεις για όλους τους εμπλεκόμενους στο ναυάγιο της Πύλου, ακόμη και κατά του σημερινού επικεφαλής του Λιμενικού Σώματος, αποτελούν ουσιαστική και αυτονόητη εξέλιξη για τις οικογένειες των θυμάτων και τους επιζώντες.
Σε δηλώσεις του, κατήγγειλε την αντιμετώπιση του περιστατικού από την κυβέρνηση, επισημαίνοντας καθυστερήσεις και προσπάθειες συγκάλυψης κατά την αρχική φάση, με τον Συνήγορο του Πολίτη να αναλαμβάνει τον ρόλο του Εθνικού Μηχανισμού για τη συλλογή κρίσιμων στοιχείων.
Ο κ. Ψυχογιος υπογραμμίζει:
-
Η Δικαιοσύνη οφείλει να εξετάσει όλες τις πτυχές της υπόθεσης χωρίς καμία πολιτική ή υπηρεσιακή παρέμβαση.
-
Παρά το τεκμήριο αθωότητας που ισχύει για όλους, ο επικεφαλής του Λιμενικού Σώματος δεν μπορεί να παραμένει στη θέση του όσο ελέγχεται για τις ίδιες πράξεις.
-
Η χώρα πρέπει να σταθεί στο ύψος του κράτους δικαίου, διαφορετικά θα κριθεί για απόπειρα συγκάλυψης.
Ο βουλευτής κατέληξε λέγοντας ότι η Πύλος δεν θα γίνει υπόθεση λήθης, και ότι θα παρακολουθείται θεσμικά, κοινοβουλευτικά και δημόσια, μέχρι να αποδοθεί πλήρως η αλήθεια και οι ευθύνες.



