
Νεραϊδά Λουτρακίου: Δρόμος – παγίδα και οι αρχές… εξαφανισμένες
Σοβαρό κίνδυνο για οδηγούς και κατοίκους δημιουργεί η κατάσταση του δρόμου στην περιοχή Νεράιδα Λουτρακίου, όπου το οδόστρωμα έχει υποστεί καθίζηση και έχει γεμίσει λακκούβες. Η εικόνα θυμίζει δρόμο εγκαταλελειμμένο, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται καθημερινά από δεκάδες οχήματα.
Οι οδηγοί αναγκάζονται να κινούνται με μεγάλη προσοχή, προσπαθώντας να αποφύγουν τις λακκούβες και τα βυθισμένα σημεία του δρόμου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνεχώς συνθήκες κινδύνου.
Kατοικοι της περιοχής μας είπαν τα εξής:
«Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και καιρό, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα»
Οι ευθύνες των αρχών
Η Δημοτική Αρχή Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων αλλά και η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκονται στο επίκεντρο της κριτικής. Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για αδικαιολόγητη αδιαφορία, επισημαίνοντας ότι η καθυστέρηση στην αποκατάσταση μπορεί να αποφέρει κάποιο ατύχημα!
Ο δρόμος της Νεράιδας δεν είναι απλώς ένα τεχνικό ζήτημα. Είναι θέμα ασφάλειας των οδηγών αλλά και των κατοίκων της περιοχής, και η ευθύνη ανήκει ξεκάθαρα στις αρχές
χα χα χα…, να’ταν μόνο αυτό το πρόβλημα της Νεράιδας, θα είμασταν τρισευτυχισμένοι. Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις. Αλλά ξέχασα, εμείς εδώ είμαστε πολίτες Β’ κατηγορίας μιας και είμαστε παραθεριστές και ουχί μόνιμοι κάτοικοι Λουτρακίου. Δε ψηφίζουμε εδώ, δεν έχουμε ανάγκη τους πολιτικούς άρχοντες του τόπου. Γιατί να μας φροντίσουν και να κοιτάξουν τα προβλήματά μας. Εμείς δεν αγωνιούμε για τη περιουσία μας, ερχόμαστε 20-30 μέρες, τρώμε κάνουμε τα μπάνια μας και του χρόνου πάλι. Αναφερόμενος στο πιό πάνω άρθρο σας, να σας ενημερώσω ότι, το έργο της σύνδεσης της περιοχής μας με το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο, μας απασχολεί απ’αρχές του χρόνου. Σπάσαν τα αυτοκίνητά μας και τα νεύρα μας από τις κακοτεχνίες και τη βρωμιά που έχουν αυτού του είδους τα έργα. Τσακωμοί επί τσακωμών με τους υπεύθυνους του έργου, οι οποίοι μας διαβεβαίωναν τη γρήγορη αποπεράτωση των εργασιών. Τελικά ο δρόμος ασφαλτοστρώθηκε τέλος Ιουλίου, όταν η επισκεψιμότητα της περιοχής ήταν σχεδόν στο απόγειο της. Βέβαια το έργο ακόμα εκκρεμεί… Δεν έχουν ενωθεί οι πολυκατοικίες με τον κεντρικό αγωγό. Τα σκουπίδια, που είναι και ο πολιτισμός ενός τόπου. Ζητήσαμε επανειλημμένως αλλαγή ή και πλύσιμο των κάδων. Στου κουφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα, λέει η λαική ρήση. Γίναμε ρεζίλι σε γνωστούς, φίλους και συγγενείς που μας επισκέπτονταν από την ανελέητη βρώμα και δυσωδία που ανέβλυζαν τα αποφάγια γνωστής ταβέρνας, οι οποίοι για χάρη συντομίας αδειάζαν ως έχει τους κάδους τους στους κεντρικούς κάδους, Οι παραλίες με τα πεντακάθαρα νερά τους γεμάτες πλαστικά σκουπίδια παντού, χωρίς να μεριμνήσει κάποιος από το δήμο να στείλει έναν καθαριστή. Πριν πολλά χρόνια είχαμε και καθαριστή και καθαρούς κάδους και λεωφορείο που μας απάλλασσε από το διαρκές μαρτύριο του παρκαρίσματος στη πόλη του Λουτρακίου. Μπορώ να γράφω ατελείωτα αλλά θα κουράσω. είναι πολλά τα κακώς κείμενα. Φέτος είχαμε και αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στον αιγιαλό και θα παιχτούν πολλά σενάρια. Αυτά λοιπόν προς το παρόν και σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία!