Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

Στο στόχαστρο καλοστημένης απάτης ηλικιωμένος στο Λουτράκι!

 

Χθες, στο Λουτράκι, ένας υπερήλικας άντρας βρέθηκε στο στόχαστρο μιας καλοστημένης απάτης. Το περιστατικό συνέβη όταν μια εμφανίσιμη γυναίκα χτύπησε την πόρτα του και ισχυρίστηκε ότι είναι εκπρόσωπος της εφορίας. Η γυναίκα, με πειστικό ύφος, ανέφερε στον ηλικιωμένο πως ο γιος του χρωστάει στην εφορία και εκείνη είχε σταλεί από τον ίδιο για να εισπράξει τα οφειλόμενα ποσά.

Μετά από συζήτηση, η γυναίκα ζήτησε από τον άτυχο πατέρα να της δώσει χρήματα για να καλύψει το χρέος του γιου του. Ο άντρας, ανυποψίαστος, έψαξε τα χρήματά του, αλλά δεν είχε το ποσό που του ζητήθηκε σε μετρητά. Της έδωσε περίπου 1.000 ευρώ, τα οποία είχε στο σπίτι του εκείνη τη στιγμή. Στη συνέχεια, η επιτήδεια, με ακόμη πιο πειστική προσέγγιση, έπεισε τον άντρα να της παραδώσει την τραπεζική του κάρτα και τον κωδικό PIN, προκειμένου να κάνει ανάληψη των υπόλοιπων χρημάτων από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ευτυχώς, η τύχη ήταν με το μέρος του ηλικιωμένου, καθώς το υπόλοιπο του λογαριασμού του επέτρεπε ανάληψη μόνο 800 ευρώ. Η «ωραία εφοριακός», μετά την ανάληψη, εξαφανίστηκε, αφήνοντας τον υπερήλικα να την περιμένει μάταια να επιστρέψει.

Μετά από αρκετή ώρα αναμονής, ο άντρας συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ζήτησε τη βοήθεια ενός γείτονα. Ο γείτονας θορυβήθηκε από την αφήγηση του περιστατικού και πήγε αμέσως τον ηλικιωμένο στην τράπεζα για να ακυρώσει την κάρτα του. Αν και η ζημιά είχε ήδη γίνει, η άμεση αντίδραση απέτρεψε μεγαλύτερη οικονομική απώλεια.

Το περιστατικό αναδεικνύει για ακόμη μια φορά την ανάγκη να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και καχύποπτοι σε τέτοιου είδους αιφνίδιες επισκέψεις και «υπηρεσίες». Απατεώνες συχνά εκμεταλλεύονται την ευαλωτότητα των ηλικιωμένων και χρησιμοποιούν πειστικά τεχνάσματα για να αποσπάσουν χρήματα.

Οι αρμόδιες αρχές καλούν τους πολίτες να ενημερώνουν αμέσως την αστυνομία σε περιπτώσεις ύποπτων επισκέψεων και να αποφεύγουν να δίνουν προσωπικά στοιχεία ή χρήματα σε αγνώστους.

 

 

Πηγή Σφεντόνα

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button