Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Και στα σχολεία η διάθεση των self test για μαθητές και εκπαιδευτικό…

Διευκρινίσεις σχετικά με τη διάθεση των δωρεάν self test δίνονται σε δελτίο Τύπου των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που δεν βρήκαν αυτοδιαγνωστικά τεστ στα φαρμακεία.

Στις σχολικές μονάδες και στις διευθύνσεις εκπαίδευσης θα εξυπηρετούνται από τη Δευτέρα οι μαθητές και εκπαιδευτικοί που δεν κατάφεραν να προμηθευτούν self test.

Εφόσον οι σχολικές μονάδες δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη σχολική τους επιτροπή να τις προμηθεύσει με self test για το άνοιγμα της Δευτέρας, τονίζουν τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας:

• Από την Τετάρτη 5/1 ως σήμερα δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκατ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είχαμε τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ και ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο.

• Εχθές και σήμερα το πρωί, λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση και υπογραμμίζεται:

«Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self-test, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα self-test. Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self-test για το άνοιγμα της Δευτέρας».

Τι απαντά η Μίνα Γκάγκα για τα self tests

Για τις ελλείψεις self test στα φαρμακεία, απάντησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Η υπουργός ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις, τονίζοντας ότι χθες, Παρασκευή, υπήρχαν σε φαρμακαποθήκες δύο εκατ. τεστ.

Η ίδια, μιλώντας στην ΕΡΤ, εκτίμησε ότι με τα self tests των παιδιών για να πάνε σχολείο, θα βρεθούν περισσότερα θετικά κρούσματα, «πιθανότατα όμως η θετικότητα δεν θα είναι μεγαλύτερη», όπως είπε.

Εξήγησε ότι η θετικότητα είναι μεγάλη τις ημέρες των αργιών, καθώς οι περισσότεροι που κάνουν τεστ έχουν συμπτώματα. Έφτασε στο 20% και 24%, ενώ τις άλλες ημέρες η θετικότητα είναι στο 10%, «και πάλι υψηλή, όμως», συμπλήρωσε η Μίνα Γκάγκα.

Πότε διενεργούνται τα self tests

Το self test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

Πηγή:  ζούγκλα gr.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button