Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Παράνοια: Συνδικαλιστές της ΕΥΔΑΠ διαμαρτύρονται στην ιρλανδική πρεσβεία για τα τέλη ύδρευσης στην… Ιρλανδία!

Συνεχίζει να υπάρχει, να ζει και να βασιλεύει ο γνωστός κακός ελληνικός συνδικαλισμός (κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο σωστός συνδικαλισμός είναι ευλογία και απαραίτητος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων) ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να εξασκεί τις πρακτικές του και στο εξωτερικό και διαμαρτύρεται έξω από την ιραλνδική πρεσβεία για τα τέλη ύδρευσης που πληρώνουν οι Ιρλανδοί!
Σήμερα το πρωί, έλαβε χώρα στην Αθήνα μια πολύ πρωτότυπη διαμαρτυρία. Συλλογικότητες (sic) που στηρίζουν τον αγώνα των Ιρλανδών εργαζομένων ενάντια στα τέλη ύδρευσης συγκεντρώθηκαν έξω από την Ιρλανδική πρεσβεία.
Μάλιστα με ανάρτηση στο site του το ΣΕΚΕΣ – ΕΥΔΑΠ (Συμμετοχικό Ενωτικό Κίνημα Εργαζομένων και Συνταξιούχων για Δημόσια ΕΥΔΑΠ στην υπηρεσία της Κοινωνίας) είχε καλέσει από χθες σε κινητοποίηση έξω από την Ιρλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα, Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 7, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο, στις 11.30 π.μ.
Οι πολίτες της Ιρλανδίας -ενός νησιού με συχνότατες βροχοπτώσεις- είχαν συνηθίσει να αποτελεί το νερό, δωρεάν παροχή. Πράγματι το νερό στην Ιρλανδία είναι άφθονο. Αυτό που δεν είναι άφθονο είναι οι υποδομές που δεν συντηρούνται για δεκαετίες με αποτέλεσμα η ποιότητα του νερού να είναι κάκιστη και πολλοί πολίτες να αναγκάζονται να το βράσουν πριν το χρησιμοποιήσουν.

 

Φυσικά το ερώτημα που προκύπτει είναι το ακόλουθο. Θα κάνουν τον ίδιο αγώνα όταν θα έρθει η σειρά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και για τους Έλληνες πολίτες που έχουν ξεκινήσει ήδη να πληρώνουν το νερό σε τιμή… σαμπάνιας;
Βέβαια εδώ στην Ελλάδα οι πολίτες πληρώνουν πολλά προνόμια που έχουν οι συνδικαλιστές διαμέσου υψηλών τελών.
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button