Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

250.000 Διαδηλωτές στο Βερολίνo!

Στο Βερολίνο  συγκεντρώθηκαν 250.000 διαδηλωτές σήμερα εναντίον της ΤΤΙP‏ που αφορά το σχέδιο της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου που είναι υπό συζήτηση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ αλλά και για τη συμφωνία Ceta μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα πολλών πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, ομάδων που τάσσονται κατά της παγκοσμιοποίησης αλλά και οργανώσεων υπεράσπισης των δικαιωμάτων του καταναλωτή, οι διαδηλωτές έδωσαν “ραντεβού” το μεσημέρι έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της γερμανικής πρωτεύουσας.

Photo published for Rally aginast TTIP in Berlin

Οι οργανωτές αναμένουν ότι στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος 50.000-100.000 άνθρωποι απ’ όλη τη Γερμανία που θα φτάσουν στο Βερολίνο με τρένα και με περισσότερα από 600 λεωφορεία.

Embedded image permalink

Οι διαδηλωτές τάσσονται κυρίως κατά της συμφωνίας TTIP (Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων). Ο επόμενος γύρος των συνομιλιών μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ είναι προγραμματισμένος να γίνει στα τέλη Οκτωβρίου στο Μαϊάμι. Μια παρόμοια συμφωνία για την κατάργηση των τελωνειακών και ρυθμιστών φραγμών, η Ceta, είναι υπό συζήτησης μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως “Σταματήστε την TTIP”, “Ελευθερία Δημοκρατικής Δράσης αντί για TTIP” και “H TTIP σηματοδοτεί το κλιματικό ναυάγιο”.

Οι διαδηλωτές θα κάνουν πορεία στους δρόμους της πόλης μέχρι το πάρκο Τιργκάρτεν όπου πολλοί συνδικαλιστές και πολιτικοί θα μιλήσουν στο πλήθος.

Η TTIP είναι υπό συζήτηση από το 2013. Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον θα ήθελαν να την ολοκληρώσουν πριν από τη λήξη της θητείας του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, το επόμενο έτος, όμως θα πρέπει να προσπεράσουν πολλά εμπόδια και τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Γερμανία.


Διαβάστε Περισσότερα

 • Άγγιξε τους -18 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστη θερμοκρασία – «Πρωταθλήτριες» ψύχους Κοζάνη και Φλώρινα
 • Οι φωτογραφίες της ημέρας
 • Καιρός – Αρναούτογλου: Η νέα ανάρτηση για το Σάββατο και για το που θα χιονίσει
 • emvolio.gov.gr: Όλη η διαδικασία για ραντεβού βήμα-βήμα
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας
 • Σε εξέλιξη θερμή αφρικανική «εισβολή»
 • Την Δευτέρα 11/01 αρχίζει ο εμβολιασμός 100.000 πολιτών άνω των 85!
 • ΗΠΑ : Και επίσημα πρόεδρος ο Τζο Μπάιντεν – Επικυρώθηκε η νίκη του
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com