Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Όταν το ξύλο σου λέει ιστορίες

Τα ξύλινα γλυπτά της Debra Bernier εμπνευσμένα από τη φύση είναι ό,τι πιο όμορφο. Από την Ηλιάνα Φασόλη.

Είναι υπέροχο που κάποιοι άνθρωποι είναι σε απίστευτη ισορροπία με το συναίσθημά τους και μπορούν να το εκφράσουν μέσω της τέχνης, σε όποια μορφή της κι αν είναι. Μουσική, ζωγραφική, χορός.

Η Debra Bernier για παράδειγμα επιλέγει να ταξιδέψει το κοινό μέσω της γλυπτικής της ικανότητας. Κατάγεται από τον Καναδά και συνηθίζει να χρησιμοποιεί φυσικά υλικά όπως είναι το ξύλο, ο πυλός και τα κοχύλια προκειμένου να δημιουργεί μαγευτικά γλυπτά.

Πρόκειται για κομμάτια τέχνης που αφήνουν το μυαλό του παρατηρητή να πλανηθεί σε χώρους και χρόνους φανταστικούς πλάθοντας μια δική τους ιστορία. Το ξύλο λέει μια ιστορία και εγώ προσπαθώ να φαντασθώ αυτό το ταξίδι όσο το κρατώ στο χέρι μου, δηλώνει η ίδια.

Πηγή έμπνευσής της είναι η παιδικότητα, η φύση και τα ζώα. Από τότε που έκανα τα παιδιά μου, σκέφτομαι διαρκώς τις αλλαγές που συμβαίνουν όσο μεγαλώνουμε. Η ζωή είναι πολύτιμη και όμορφη. Το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι η προσωπική μου οπτική αλλά η αιώνια, ιερή σύνδεση που όλοι έχουμε με τη φύση, συνεχίζει.

Όταν το ξύλο σου λέει ιστορίες, εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τις ακούσεις.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button