Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Όταν την έβλεπαν τα άλλα παιδάκια, ούρλιαζαν από φόβο – 18 χρόνια μετά, δεν πιστεύουν πως έγινε… (φωτό)

Η Harley Dabbs είναι μία συνηθισμένη κοπέλα 21 ετών από το Reidsville της Βόρειας Καρολίνα. Αλλά όποιος την δει δεν μπορεί εύκολα να τη ξεχάσει.
Όταν ήταν μικρό κορίτσι και είχε γίνει μόλις 3, είχε ζήσει ήδη περισσότερα από όσα ζούνε μερικοί σε όλη τους τη ζωή. Το σπίτι στο οποίο ζούσε με την οικογένειά της είχε πάρει φωτιά και εκείνη είχε βυθιστεί μέσα στις φλόγες.
80% του σώματός της έχει γεμίσει σημάδια από τα εγκαύματα και το πρόσωπό της είχε αλλοιωθεί ολοκληρωτικά. Τα φρύδια της δεν θα βγουν ξανά και το δέρμα της είναι γεμάτο φουσκάλες.
Οι πιθανότητες να επιβιώσει είναι πολύ μικρές – μόλις 2%. Αλλά από μικρή είχε πολύ δυνατή θέληση και τα κατάφερε παρά τις δυσκολίες, μεγαλώνοντας σε μία δυνατή, γεμάτη αυτοπεποίθηση γυναίκα.
Αλλά η ζωή της είχε αλλάξει. Για 18 χρόνια έκανε κάθε μέρα θεραπείες και επεμβάσεις στο δέρμα της. Και όλα αυτά για να μπορέσει να νιώσει περισσότερο “κανονική”.
«Το νοσοκομείο έχει γίνει το δεύτερό μου σπίτι. Πάντα ένιωθα σαν να άνηκα σε άλλο είδος, αλλά στο νοσοκομείο ένιωθα καλά γιατί όλοι με φρόντιζαν – ένιωθα αποδεκτή.»
Τα εγκαύματα της όταν τόσο βαριά που χρειάστηκε ακόμα και εμφύτευση φρυδιών.
Το χειρότερο όμως ήταν η αντίδραση των ανθρώπων όταν την έβλεπαν. «Δεν μπορούσα να πάω πουθενά. Δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι μου. Όπου και να ήθελα να πάω, πάντα κάλυπτα το σώμα μου, ακόμα και όταν είχε ζέστη.»
Αλλά δεν τα παράτησε. Ήξερε πως να χειρίζεται όσους την ενοχλούσαν. Για να αμυνθεί, έκανε ένα τατουάζ με ένα φοίνικα να σηκώνεται από τις στάχτες του. Αυτό άλλαξε εντελώς τον τρόπο που ένιωθε για τον εαυτό της, μπορούσε πλέον να νιώσει την ομορφιά της.
Λέει πως είναι μαχητής. «Είμαι δυνατή. Είμαι αυτό που είμαι γιατί πάλεψα γι’αυτό. Έχω περάσει πάρα πολλά για να είμαι εδώ.»
Θέλει να μοιραστεί ένα πολύ σημαντικό μήνυμα με τον κόσμο και γι’αυτό έγραψε την ιστορία της στο Facebook. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο τη διαβάζουν και είναι εντυπωσιασμένοι. » Ελπίζω η ιστορία μου να εμπνεύσει άλλους με παρόμοια περίπτωση να μην τα παρατήσουν. Όσο άσχημα και να φαίνονται τα πράγματα, πάντα μπορούν να γίνουν καλύτερα.»
Η Harley παίρνει πολύ δύναμη από το αγόρι της που την αγαπάει. Τη βοήθησε να παραμείνει θετική, ειδικά όταν δεν ήταν στις καλές της. «Με βοηθάει να νιώθω όμορφη, ακόμα και μέρες που είμαι σίγουρη πως δεν είμαι. Και όταν δεν μπορώ να παραμείνω δυνατή, το κάνει αυτός και για τους δυο μας.»
Έχει ένα μεγάλο όνειρο για το μέλλον: «Ελπίζω να γίνω νοσοκόμα και να βοηθώ τους άλλους να βρίσκουν κίνητρο. Θέλω να βοηθήσω τους άλλους να καταλάβουν την ομορφιά τους, ανεξάρτητα από το τι βλέπει η κοινωνία.»
Θέλει κυρίως να βοηθάει έφηβους που νιώθουν μόνοι, γιατί σε εκείνη την ηλικία είναι που οι περισσότεροι δεν νιώθουν σίγουροι για την εμφάνισή τους.
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
14
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button