Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Όταν η ηλιθιότητα αναζητά την αυτοπροβολή

Βλακεία η ελαφρότητα σκέψεων και πράξεων;

Βαρύγδουπος και προσβλητικός ο τίτλος!!

Πως τολμά κάποιος να δημοσιεύει ένα άρθρο με έναν τέτοιο τίτλο;
Λογοκρισία γιατί , όταν έχεις επιχειρήματα!
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την ετυμηγορία της λέξης. Σύμφωνα με το λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γ . Μπαμπινιώτη η λέξη «ηλίθιος» είναι πιθανόν να συνδέεται ετυμολογικά με το αρχαίο ρήμα “ηλάσκω” που σημαίνει περιφέρομαι περιπλανώμαι.
Ποιοι είναι αυτοί οι ηλίθιοι;
Πόσοι από σας δεν έχετε πολλές φορές προβεί σ’ αυτόν το χαρακτηρισμό;
Οι ηλίθιοι λοιπόν είναι αυτοί που περιφέρονται από site σε site, από εφημερίδα σε εφημερίδα χωρίς να έχουν να πουν απολύτως τίποτα, αυτοί που φωτογραφίζονται γραβατομένοι με ναρκισσιστικές τάσεις, αυτοί που ζουν στις σκιές άλλων, αυτοί που ξε προβάλλουν σαν τα αθώα βρώσιμα μανιτάρια που δυστυχώς λίγοι μπορούν να διακρίνουν πόσο δηλητηριώδη είναι…
Οι ηλίθιοι ναι, είναι ανάμεσα μας, τους έχουμε συναντήσει όλοι μας! Πολλοί απ’ αυτούς έχουν εξουσία, άλλοι περιστοιχίζουν “αυλικούς” και άλλοι οπαδοί διαφόρων πολιτικών χώρων κάθε φορα. Ο λόγος τους ασύντακτος ,αποτελούμενος τις περισσότερες φορές από ατελείς και αν ολοκλήρωτες, προτάσεις τόσο ελλειπτικές, που θυμίζουν παράνομο νεοεισερχόμενο μετανάστη.
Κι όμως φίλοι δεν πρόκειται για μια ψυχική διαταραχή για να παραπεμφθεί
σε κάποιον ειδικό για θεραπεία -γιατρειά. Γι΄ αυτό είναι επικίνδυνη -γιατί δεν υπάρχει θεραπεία και απειλή την προσωπική σου ηρεμία ,γαλήνη και το μέλλον σου!!
Φοβάμαι!!
Φοβάμαι και για το πληθύνεσθε.
Γιατί ζουν ανάμεσά μας, γιατί δεν μπορώ να τους αποφύγω, γιατί μας κυνηγάνε από παντού, γιατί επηρεάζουν τις ζωές μας, μας πνίγουν, μας μαστιγώνουν. .μας εκνευρίζουν! Όσο κι αν προσπαθείς να τους κρυφτείς σε βρίσκουν λες και το μόνο που έχουν είναι  ένα ένστικτο. Όσο κι αν απομακρύνεσαι σ εντοπίζουν γιατί ναι.. είναι αυτοί που περιφέρονται, περιπλανώνται δίχως όρια!
Και κλείνω με ένα απόφθεγμα “αυτή η ελαφρότητα που έχουν στο κεφάλι τους τελικά είναι ένα μεγάλο βάρος για την κοινωνία”.

 

Για το OichaliaNEWS

Γιούλη Ευθυμιάδη

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button