Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Χρυσή Παραολυμπιονίκης σκέφτεται να υποβληθεί σε ευθανασία μετά τους Αγώνες στο Ρίο [φωτό & βίντεο]

Μια παραολυμπιονίκης πρωταθλήτρια που κέρδισε χρυσό και ασημένιο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου, αποκάλυψε ότι οι αγώνες του Ρίο θα είναι οι τελευταίοι που θα συμμετάσχει καθώς εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ευθανασία.

Η βελγίδα παραολυμπιονίκης Marieke Vervoort αποδίδει την απόφασή της, στους αφόρητους πόνους που νιώθει και δύσκολο να προπονηθεί με την ένταση που θέλει.

«Μετά τους παραολυμπιακούς στο Ριο, θα σταματήσω την αθλητική καριέρα μου. Θέλω να δω τι θα φέρει η ζωή για μένα», είπε η 37χρονη, που αγωνίζεται ως σπρίντερ σε αναπηρικό αμαξίδιο, σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό. «Έχω αρχίσει να σκέφτομαι την ευθανασία», δήλωσε.

Παραολυμπιονίκης σκέφτεται να κάνει ευθανασία μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο

Η Vervoort πάσχει από ανίατη εκφυλιστική ασθένεια και ανέφερε στη συνέντευξη πως είναι δύσκολο για εκείνη να αντέξει τους αφόρητους πόνους. «Πονάω κάθε μέρα, μερικές νύχτες δυσκολεύομαι να κοιμηθώ και μετά από 10 λεπτά ύπνου, πρέπει να προπονηθώ», συμπλήρωσε.

Η αθλήτρια κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα σπριντ με αναπηρικό αμαξίδιο και το ασημένιο στα 200 μ., στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012.

«Το Ρίο είναι η τελευταία μου ευκαιρία. Προπονήθηκα πολύ σκληρά, παρά το γεγονός ότι έπρεπε μέρα και νύχτα να παλέψω για την ασθένειά μου…», κατέληξε.

Δείτε την κούρσα που χάρισε στην Vervoort το χρυσό μετάλλιο στο Λονδίνο…

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button