Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

«Φύγετε μην έχουμε άλλα»: Υπάλληλοι κλαμπ έδιωξαν κακήν κακώς ελεγκτές!

Φύγετε μην έχουμε άλλα» είπαν οι πορτιέριδες μεγάλου κλαμπ της Ρόδου σε τέσσερις ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που… τόλμησαν να πάνε στο μαγαζί για να κάνουν φορολογικό έλεγχο.

Το περιστατικό έγινε πριν από λίγες ημέρες στο νησί των Ιπποτών και θυμίζει καταστάσεις που είχαν συμβεί στο παρελθόν σε άλλα νησιά, όπως η Ύδρα. Έτσι, το κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που πραγματοποιούσε φορολογικούς ελέγχους επιχείρησε να μπει στο συγκεκριμένο κλαμπ. Οι υπάλληλοι τους αρνήθηκαν την είσοδο λέγοντάς τους επιτακτικά ότι «εδώ δεν θα ελέγξετε τίποτα», ενώ συνέχισαν εκτοξεύοντας ευθείες απειλές: «Φύγετε, μην έχουμε άλλα…»

Μπροστά στον κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα οι τέσσερις υπάλληλοι αποχώρησαν άπραγοι. Σημειώνεται, ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, ο νόμος προβλέπει λουκέτο στην επιχείρηση που αρνείται τον έλεγχο για τουλάχιστον πέντε ημέρες, αλλά μετά την παρέλευση είκοσι ημερών από την άρνηση του ελέγχου. Αυτό, διότι στο συγκεκριμένο διάστημα η επιχείρηση μπορεί να προβάλει τυχόν «εύλογες αντιρρήσεις».

Ο έλεγχος στο συγκεκριμένο κλαμπ της Ρόδου επιχειρήθηκε στα πλαίσια των σαρωτικών ελέγχων στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, που βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες με τα πρώτα αποτελέσματα να δείχνουν υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής.

Τα υψηλότερα ποσοστά φοροδιαφυγής που συντελείται κυρίως με την μη έκδοση αποδείξεων διαπιστώνεται τόσο σε ξενοδοχεία, όσο και σε καταστήματα εστίασης και κέντρα διασκέδασης. Ενδεικτικό είναι ότι σε 63 ελέγχους που διενεργήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Ηράκλειο Κρήτης εντοπίστηκαν 33 παραβάσεις και 39 παραβάτες. Το ποσοστό παραβατικότητας που υπερβαίνει το 50%.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button