
Φωτιά στην Τραπεζίτσα Κόνιτσας: Μεγάλη μάχη με τις φλόγες από ισχυρές δυνάμεις
Σε εξέλιξη η τιτάνια επιχείρηση κατάσβεσης με 85 πυροσβέστες και 11 ελικόπτερα
Η φωτιά στην Τραπεζίτσα Κόνιτσας εξακολουθεί να μαίνεται, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τιτάνια μάχη για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο. Η κρίσιμη επιχείρηση ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας 31 Αυγούστου, κινητοποιώντας άμεσα τον κρατικό μηχανισμό.
Οι αρμόδιες αρχές ενίσχυσαν σημαντικά τα διαθέσιμα μέσα, καθώς οι φλόγες επεκτάθηκαν γρήγορα.
Στο πεδίο επιχειρούν συνολικά 85 πυροσβέστες, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες.
Ενισχυμένες δυνάμεις και δύσβατο σημείο

Το δύσβατο της περιοχής δυσκολεύει αφάνταστα το έργο των επίγειων τμημάτων. Γι’ αυτόν τον λόγο, δέκα ομάδες πεζοπόρων από την 1η, 2ή, 5η, 6ή και 10ή ΕΜΟΔΕ βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.
Παράλληλα, τρία πυροσβεστικά οχήματα συνδράμουν στην επιχείρηση περιορισμού.
Από αέρος, έντεκα ελικόπτερα πραγματοποιούν αδιάκοπες ρίψεις νερού από την πρώτη στιγμή. Η συμβολή των εναέριων μέσων αποδεικνύεται σωτήρια, εφόσον η πρόσβαση των οχημάτων παραμένει αδύνατη σε πολλά σημεία.

Ο ρόλος της τεχνολογίας και οι έρευνες
Μία ειδική Ομάδα ΣμηΕΑ με drone από τα Ιωάννικα χαρτογραφεί συνεχώς την περιοχή.
Το Κέντρο Επιχειρήσεων λαμβάνει εικόνα σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας τον άμεσο συντονισμό των δυνάμεων.
Η Πυροσβεστική εξετάζει προσεκτικά την έντονη κεραυνική δραστηριότητα που είχε προηγηθεί στην περιοχή. Παρότι το σενάριο αυτό θεωρείται επικρατέστερο, οι έρευνες συνεχίζονται μέχρι να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια.
Πηγή: www.newsbreak.gr



