Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Υπόθεση «Κωσταλέξι» με θύμα ηλικιωμένη γυναίκα στο Πήλιο

Συγκλονίζει η ιστορία μίας ηλικιωμένης γυναίκας στο Πήλιο, η οποία τα τρία τελευταία χρόνια ζούσε έναν «εφιάλτη» πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες του σπιτιού της κόρης και του γαμπρού της, και τελικά άφησε την τελευταία της πνοή, την περασμένη Παρασκευή.

Όπως διαπιστώθηκε από τους γιατρούς που την εξέτασαν στο νοσοκομείο Βόλου, όπου τη μετέφερε η κόρη της, η 80χρονη ήταν άνυδρη, άσιτη και μώλωπες στο πρόσωπο και το σώμα. Επιπλέον, οι εξετάσεις αίματος, έδειξαν ότι το ζάχαρο της ηλικιωμένης ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα, επειδή προφανώς δεν έπαιρνε τα φάρμακά της, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ταχυδρόμος» της Μαγνησίας.

Τα τελευταία λόγια που φέρεται να είπε η ηλικιωμένη στους διασώστες, ήταν: «Δεν αντέχω άλλο».

Όπως αποκαλύπτεται, η γυναίκα αυτή βίωνε μία τραγωδία, στο σπίτι-τρώγλη όπου «υποχρεώθηκε» από την κόρη και τον γαμπρό της να ζήσει τα τελευταία τρία χρόνια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν κοινωνική λειτουργός από την περιοχή, επιχείρησε να διαπιστώσει τις συνθήκες διαβίωσης της 80χρονης, εκδιώχθηκε από τον γαμπρό της ηλικιωμένης και απευθύνθηκε στην εισαγγελία Βόλου.

Εισαγγελέας διέταξε επείγουσα αυτοψία στο σπίτι, που έγινε στις 24 Σεπτεμβρίου 2013, από κοινωνική λειτουργό συνοδεία αστυνομίας, δεδομένου ότι ο γαμπρός είχε κατηγορηθεί για βίαιη συμπεριφορά.

Όπως αναφέρεται, η άτυχη ηλικιωμένη κοιμόταν σε ένα δωμάτιο χωρίς θέρμανση, το κρεβάτι της ήταν τσιμεντόλιθα, δεν σιτίζονταν κανονικά, δεν υπήρχε μέριμνα για την υγιεινή της ούτε της χορηγούνταν τα φάρμακά της και επιπλέον βρέθηκε με σπασμένο χέρι.

 
Υπόθεση «Κωσταλέξι» με θύμα ηλικιωμένη γυναίκα στο Πήλιο

Η κοινωνική λειτουργός ζήτησε την άμεση απομάκρυνση της 80χρονης, ενώ ο εισαγγελέας προχώρησε σε αυτεπάγγελτη δίωξη. Κατηγορούμενος ο γαμπρός της 80χρονης, ο οποίος πρόκειται να δικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, στις 17 Μαρτίου, κατηγορούμενος για έκθεση σε κίνδυνο.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button