Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Υπουργείο Υγείας: Θα κινηθούμε νομικά εναντίον της Πισπιρίγκου

 

Νομικά αναμένεται να κινηθεί το υπουργείο Υγείας κατά της 33χρονης προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου για όσα φέρεται να έχει δηλώσει κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας εις βάρος γιατρών, νοσηλευτών και νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του παρουσίας στον Real FΜ και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υποστήριξε: «Ως νομικός σέβομαι το υπερασπιστικό δικαίωμα κάθε ανθρώπου που είναι κατηγορούμενος ό,τι και να έχει κάνει. Δεν θα επιτρέψω, όμως, στο όνομα καμίας υπερασπιστικής γραμμής, να θίγονται γιατροί, νοσηλευτές και νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

«Επειδή λοιπόν έχω ακούσει τις αναφορές τις δημοσιογραφικές, άμεσα θα αναζητήσουμε με τον νόμιμο τρόπο να δούμε τι έχει ειπωθεί, και εάν έχουν ειπωθεί αυτά τα οποία περιγράφονται και ακούμε, θα κινηθούμε νομικά εναντίον της κατηγορουμένης, γιατί δεν έχει δικαίωμα να συκοφαντεί τους γιατρούς. Το τι έχει πράξει θα το βρει η Δικαιοσύνη. Είναι κάτι που μας έχει σοκάρει όλους», πρόσθεσε.

«Από κει και πέρα», είπε ο κ. Πλεύρης, «την όποια ευθύνη έχει εάν προσπαθήσει να τη μεταφέρει με ψευδείς κατηγορίες εις βάρος ιατρών, νοσηλευτών και νοσοκομείου. Δεν θα μείνουμε απαθείς, θα κινηθούμε με τις νομικές μας διαδικασίες, διότι επιτέλους δεν μπορεί να θίγονται γιατροί, νοσηλευτές και ένα νοσοκομείο και απλώς να παρακολουθούμε».

Ακολούθως αποκάλυψε: «Ήδη έχω δώσει την εντολή προκειμένου να συλλεγούν αυτά τα στοιχεία, γιατί η ανάκριση που γίνεται έχει μια μυστικότητα και πρέπει με έναν νόμιμο τρόπο να παραλάβουμε το τι έχει ειπωθεί εις βάρος του νοσοκομείου. Κι αν έχουν ειπωθεί αυτά που επιβεβαιώνονται από τις δημοσιογραφικές πηγές, θα κινηθούμε νομικά εναντίον της κατηγορουμένης και θα λογοδοτήσει όχι μόνο για τις τυχόν απεχθείς πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, αλλά και για συκοφαντίες εις βάρος ιατρών και νοσηλευτών».

Πηγή :in gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button