Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ: ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο 52ΧΡΟΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ – ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

 

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία στη Μονεμβασιά από το τραγικό περιστατικό το περασμένο Σάββατο (7/5), όταν όχημα που οδηγούσε ένας 52χρονος παρέσυρε και σκότωσε δύο ηλικιωμένους.

Ο 52χρονος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Σκάλας Λακωνίας και προανακριτικά ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται τίποτα. Σήμερα αναμένεται να δούμε αν θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ή αν θα οδηγηθεί για να εξεταστεί και να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το βράδυ της Κυριακής ζήτησε από τον Αλέξη Κούγια να τον εκπροσωπήσει νομικά για την υπόθεση με τον γνωστό ποινικολόγο να αναφέρει ότι ο 52χρονος δεν θυμάται τίποτα και ότι δεν μπόρεσε να έχει επικοινωνία μαζί του.
Μάλιστα ο Αλέξης Κούγιας περιέγραψε κι ένα περιστατικό στα κρατητήρια όταν πήγε να τον επισκεφθεί.

. «Μπήκα στον προθάλαμο στα κρατητήρια και πήγε να με κλειδώσει μαζί του. Και επανέλαβε πάλι την φράση “Ώρα Μηδέν”».

Το προφίλ του 52χρονου οδηγού…

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνώριζαν τον 52χρονο, ήταν ένας άνθρωπος ήσυχος και κλειστός, ζούσε με την μητέρα του και είχε τουριστική μονάδα στην περιοχή. Δεν φαίνεται να είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές και επίσης δεν γνώριζε και τα δύο θύματα.

«Βλέπω ένα αυτοκίνητο από την αντίθετη πλευρά με κατεύθυνση προς Μονεμβάσια να έρχεται κατά πάνω μας με ιλιγγιώδη ταχύτητα» περιγράφει ο Βασίλης Κουλαβάκος, γενικός γιατρός – αυτόπτης μάρτυρας και συνεχίζει: «Το μόνο που πρόλαβα να κάνω ήταν να πιάσω το παιδί από το χέρι και να το τραβήξω πάνω μου. Θα τον είχε λιώσει κι αυτόν. Κι έφυγε, εξαφανίστηκε μετά αυτός».

Συγκλονισμένος ο Παναγιώτης Σαρμπάνης, αδερφός θύματος, περιγράφει στην κάμερα τις στιγμές όταν αντίκρισε στο δρόμο πεσμένο τον αδερφό του.

«Ήταν πεσμένος στη μέση του δρόμου. Λέω στους αστυνομικούς “τι είναι σκυλί και τον αφήνετε μες τη μέση; δεν τον τραβούσατε λίγο στην άκρη; Και σε λίγα λεπτά περνάει ο άλλος που τον χτύπησε και τον αποτελείωσε».

Όλο το χρονικό
Η ώρα ήταν περίπου 10 το βράδυ του Σαββάτου. Ο 52χρονος οδηγός του λευκού οχήματος με την φονική πορεία, χτύπησε με μεγάλη ταχύτητα και παρέσυρε τους δύο ηλικιωμένους, που επέβαιναν στο μηχανάκι και επέστρεφαν στα σπίτια τους, στο 67ο χλμ Τάραψας – Μονεμβασιάς.

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή και ένα τέταρτο αργότερα εμφανίστηκε και πάλι παρασύροντας τουλάχιστον για 200 μέτρα, τον συνοδηγό της μοτοσικλέτας που βρισκόταν πεσμένος στην άκρη του δρόμου, με αποτέλεσμα να βρει μαρτυρικό θάνατο.

Τον έναν από τους δύο ανθρώπους τον έσυρε μέχρι 150-200 μέτρα απόσταση από εδώ, κάπου ξέφυγε από το αυτοκίνητο ο άνθρωπος, πήγαν να του δώσουν οι περίοικοι τις βοήθειες, ξαφνικά γύρισε ο 50χρονος με μεγάλη ταχύτητα και πήγε στον άλλον άνθρωπο.

Ο 52χρονος, συνέχισε την ξέφρενη πορεία του ενώ ακολούθησε η καταδίωξη του, με τους Αστυνομικούς να τοποθετούν περιπολικό και όχημα ιδιώτη στη μέση του δρόμου, τα οποία προσπάθησε να εμβολίσει ο ίδιος, ωστόσο τελικά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button