Τραγανές τηγανητές μπάμιες
Εύκολες και πεντανόστιμες τηγανητές μπάμιες σε τραγανό κουρκούτι που θα αγαπήσουν ακόμα και οι φανατικοί εχθροί του παρεξηγημένου αυτού λαχανικού και θα λατρέψουν όλοι οι υπόλοιποι.
Υλικά για τη Συνταγή
500 γραμμάρια φρέσκες μπάμιες, μεσαίου μεγέθους
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.
1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
Για το τηγάνισμα
Περίπου 2 φλιτζάνια σπορέλαιο
Εκτέλεση
Αρχικά, αφαιρέστε τα κοτσάνια από τις μπάμιες, πλύντε τις και στεγνώστε τις καλά μία – μία με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία και λίγες ώρες νωρίτερα για να είσαστε σίγουροι ότι δεν θα έχουν ίχνος υγρασίας. Σε ένα μπολ χτυπήστε το αυγό και προσθέστε το αλατοπίπερο της συνταγής. Σε ένα άλλο ξεχωριστό φαρδύ μπολ ή πιάτο ανακατέψτε καλά τα δύο άλευρα και αφήστε τα στην άκρη. Βουτήξτε μια – μια προσεκτικά την κάθε μπάμια στο χτυπημένο αυγό και μετά περάστε την από το μίγμα των αλευριών, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά. Βάλτε σε μια κατσαρόλα το σπορέλαιο και μόλις ζεσταθεί καλά τηγανίστε τις σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα. Στραγγίστε τις με ένα τρυπητό και αφαιρέστε τα περιττά λάδια, βαζοντάς τες σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει. Περιχύστε τις με ντιπ γιαουρτιού με λίγο δυόσμο και σκόρδο ή σάλτσα ντοματοπελτέ ή βάλτε τις σάλτσες σε μικρά μπολάκια ξεχωριστά.
Συμβουλή
Διατηρήστε κρύα τα υλικά του κουρκουτιού (αυγό και αλεύρια – στο ψυγείο) για να μην τραβήξουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα. Μπορείτε να τις φτιάξετε και με άλλο κουρκούτι της επιλογής σας (π.χ. με σόδα και αλεύρι) ή να τις πανάρετε σε αυγό και φρυγανιά.
topontiki.gr