Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Το πρώτο κατακόρυφο… δάσος στην Ασία που κάνει οξυγόνο το διοξείδιο του άνθρακα

Αυτό είναι το πρώτο κατακόρυφο δάσος στην Ασία που κάνει οξυγόνο το διοξείδιο του άνθρακα διαθέτοντας πάνω από 3.000 φυτά. Από την Ηλιάνα Φασόλη.

Αυτό είναι το πρώτο κατακόρυφο δάσος στην Ασία που κάνει οξυγόνο το διοξείδιο του άνθρακα διαθέτοντας πάνω από 3.000 φυτά. Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα, Stefano Boeri, βρίσκεται στην Nanjing της Κίνας παράγοντας 60 κιλά οξυγόνου καθημερινά.

Για τον εν λόγω αρχιτέκτονα πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που σχεδιάζει κάτι τέτοιο καθώς έχει ήδη φτιάξει κάτι ανάλογο για Ιταλία και Ελβετία. Πιο συγκεκριμένα, έχει ολοκληρώσει δύο αντίστοιχα πονήματα στο Μιλάνο της Ιταλίας και μερικά στη Λωζάνη της Ελβετίας.

Η ονομασία του κτιρίου είναι «Nanjing Towers» και θα είναι έτοιμο το 2018, ενώ ο ένας πύργος θα έχει ύψος πάνω από 200 μέτρα και ο άλλος πάνω από 100 μέτρα. Οι δύο αυτοί πύργοι θα έχουν πάνω από 1.000 δένδρα και περίπου 2.500 θάμνους από 23 διαφορετικά είδη.

Ο ψηλότερος πύργος θα έχει και γραφεία, ένα μουσείο, ένα οικολογικό αρχιτεκτονικό σχολείο και ένα club στην οροφή, ενώ ο μικρότερος πύργος θα έχει μια πισίνα στην οροφή και ένα ξενοδοχείο 247 δωματίων.

Και αν όλα αυτά δεν κερδίσουν τους επισκέπτες, η θέα από τα μπαλκόνια θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς προσφέροντας κάτι μοναδικό.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button