Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Το μαρτύριο για τους Έλληνες έρχεται με το νέο έτος…

Η χαλάρωση της κυβέρνησης τις γιορτές θα επέλθει μόνο εάν συμφωνήσει με τους θεσμούς μέχρι αύριο για το 13ο προαπαιτούμενο της λίστας, το οποίο θέλει την κυβέρνηση να δημοσιεύει στο ΦΕΚ την απόφαση για μεγαλύτερο έλεγχο των δαπανών Υγείας του ΕΟΠΥΥ. Αν το καταφέρει αυτό, τότε ο ESM θα αποφασίσει για την εκταμίευση της δόσης του 1 δις ευρώ.

Τα χειρότερα όμως θα έρθουν μετά τα Χριστούγεννα καθώς μετά τις 18 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η αξιολόγηση από τους δανειστές η οποία είναι και το “κλειδί” προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση, ύψους 5,7 δις ευρώ.
Οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει η κυβέρνηση προκειμένου να ξεκλειδώσει η επόμενη δόση αφορούν στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να γίνει ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων με παράλληλο κούρεμα των συντάξεων και νέες μεταρρυθμίσεις στην φορολογία που θα επιφέρουν αλλαγές στο φόρο ενοικίων και των αγροτών.
Εκτός από όλα αυτά οι θεσμοί θα επανεξετάσουν και τα ήδη υπάρχοντα μέτρα και την απόδοσή τους στην οικονομία, χωρίς να αποκλείουν αλλαγές.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button