Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Το ηφαίστειο με τις μοναδικές δίχρωμες λίμνες στον κόσμο

Στον κρατήρα που υπάρχει στο ηφαίστειο Kelimutu, στο νησί Φλόρες της Ινδονησίας, σχηματίστηκαν τρεις μικρές λίμνες. Το πιο αξιοπερίεργο είναι πως η καθεμία έχει διαφορετικό χρώμα! Η πρώτη λίμνη ονομάζεται Tiwu Ata Mbupu, που σημαίνει η λίμνη των ανθρώπινων πνευμάτων, η δεύτερη ονομάζεται Tiwu Nuwa Muri Koo Fai, δηλαδή η λίμνη των πνευμάτων των νέων ανθρώπων και η τρίτη είναι η Tiwu Ata Polo, η λίμνη των πνευμάτων των ανθρώπων που προβλέπουν το μέλλον.

Το χρώμα του νερού των λιμών αλλάζει συνεχώς σε κάθε λίμνη με το πέρασμα των χρόνου. Το νερό μάλιστα της λίμνης Tiwu Muri Koo Fai Nuwa εδώ και είκοσι πέντε χρόνια έχει αλλάξει χρώμα δώδεκα φορές! Η μία λίμνη είναι γαλαζοπράσινη, η άλλη έχει πιο βαθύ μπλε χρώμα και η τρίτη είναι σχεδόν μαύρη.

Σύμφωνα με τις επιστημονικές θεωρίες, το χρώμα των λιμνών αλλάζει λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας του Kelimutu σε συνδυασμό με την διάθλαση των ακτίνων του ήλιου, την μικροχλωρίδα του νερού αλλά και με την αντανάκλαση του χρώματος των τοιχωμάτων λίμνης και πυθμένα.

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button